Igår var det ingen munter dag i min portfölj precis. Flera nyheter släpptes som gjorde att det sprutade röda siffror lite här och där. Självklart är det jobbigt när det är enskilda bolag som surnar.

Till att börja med var det Skanska som vinstvarnade. Tydligen var det två större projekt i USA som krånglade. En motorväg i Florida och så även en flygplats lite utanför New York.

Aktien backade rejält på detta då USA utgör en stor del av omsättningen och projekten som sagt är stora. Det här är ju inte första vinstvarningen med anledning av verksamheten i USA. Trots att mycket kanske redan var inprisat så sjönk kursen med 10% igår.

Hela byggbranschen har ju gått på knäna under en tid. Tråkigt var väl att Mr Market började handla upp kursen i Skanska men att den nu sjunkit tillbaka igen.

Skanska har ju haft en väldigt fin utdelningshistorik länge men tyvärr kunde man inte höja utdelningen i år.

Jag köpte i alla fall mer efter nyheten, men med tesen att det kanske tar tid innan bolaget kommer på fötter igen. Rapporten kommer den 8:e november.

 

 

Efter det var det kära Atlas som bjöd på en kalldusch. Det här är enligt mig ett stabilt utdelningsbolag som under 34 år aldrig sänkt utdelningen. Med det sagt har det inte varit utdelningshöjningar alla år.

Här var det rapporten som inte fick investerarna att dansa disco-dans precis. Visst ökade intäkterna och orderingången med flera miljarder, men förväntningarna var riktigt högt ställda.

Jag äger Atlas dels separat, dels via investmentbolaget Investor. Därför försöker jag inte vikta Atlas för mycket i min egen portfölj. Nu när kursen står under 200 lappen så kunde jag inte hålla fingrarna borta från köpknappen.

 

Äger du Skanska eller Atlas? Hur gör du just nu?

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x