Som många av er redan vet så ligger Telia och skvalpar i min portfölj sedan en rätt lång tid tillbaka. Faktiskt är det så att det bolaget var ett av mina första innehav!

Läste troligtvis någon kort köprekommendation på Placera och valde att trycka köp och har sedan dess ökat. Ja, alla har vi någon gång varit dumma 🙂

Det första jag tänkte på när jag läste rapporten var ”Oj så grötigt allt verkar”. Nu tänker jag rent utformningsmässigt och har väl enbart Castellums rapport att jämföra med. Långa stycken och svåra ord…

 


Direktlänk till rapporten på teliacompany.se


 

Rapporten tycker jag var en rätt stor besvikelse, vilket kanske inte var någon överraskning. Aktien är i skrivandets stund ner -2,02% idag, något som kanske inte heller förvånar.

 

Utdelningsmässigt då?

  • Utdelningen gick från 3 kr / aktie  →  2 kr / aktie

 

Tittar vi historiskt så har utdelningen ändå varit rätt konstant och faktiskt ökat om vi tittar ännu fler år tillbaka

 

Grafen är hämtad från börsdata.se

Vi får komma ihåg att en sänkt utdelning ibland kan bidra positivt till ett bolag. Oftast tolkas det däremot som en varningsklocka och bolagets vinst och kursen på aktien följer oftast utdelningen, och vice versa.

VD och Konsultchef JohanDennelind gratulerar till ett bra resultat för ett utmanande år 2016 som varit över förväntan. Vill dessutom tillägga att långt ifrån allt i rapporten var otrevlig läsning.

 

Hur gör jag med aktien?

Håller fast vid beslutet att behålla aktien men inte öka något mer. Får se när bolaget delat ut vad jag tänkt göra. I nuet har ju faktiskt Telia en direktavkastning på 5,7%, vilket ändå känns högt. Förhoppningarna är ju även att gå tillbaka till 3kr/aktie i utdelning.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x