Veckan har börjat på röda siffror där bland annat H&M tyngt börsen extra mycket. Tydligen uppnådde inte decemberförsäljningen de 9% som av bolaget ansågs rimligt utan stannade på enbart 6%. Det här fick givetvis marknaden att reagera kraftigt och aktien var ner 3%. Missade tyvärr att handla då jag inte har något kvar att handla för denna månad.


Nu drar ju rapportperioden igång på fullaste allvar. Under rapportperioden kommer alla bolag släppa sina årsrapporter där vi får reda på massa viktig fakta om bland annat höjd/sänkt utdelning och vilka mål som ställts för 2017.

Förra året hade jag precis nystartat så jag tänkte inte så mycket på rapportperioden, den gled liksom bara förbi. I år har jag däremot tänkt att läsa rapporterna samt köpa mer ifall något bolag dippar p.g.a. sin rapport. Här har vi verkligen ett läge att kunna fynda om marknaden på kort sikt blir oroliga vad som står i bolagets rapport.

Vet att många av mina läsare delar en del av mina innehav så jag har sammanställt en liten kalender över viktiga datum att hålla utkik efter. Så printa in dessa datum i era huvuden nu 🙂

Har ni någon gång sålt en aktie p.g.a. en enskild årsrapport?

 

 

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x