När aktier i bolag faller gör det ont – det tror jag både du och jag upplevt. Men en sak som är ett faktum är hur sjukt lätt det är för allt och alla att prata illa och trycka ner förlorare ännu mer.

Det var egentligen när jag såg den här artikeln som jag blev upprörd:

Det brinner och det är tunga ord som t.ex. värdefälla. Just orden värdefälla och fallande knivar är exempel på ord som skär extra ont i investerarnas hjärtan. Det är något man inte vill ska finnas i ens egen portfölj helt enkelt.

Tyvärr kommer det alltid vara så att media skriver om just förlorare och trycker ner aktier som redan ligger ner. För gör man det har man automatiskt rätt. Det är mycket svårare att gå mot strömmen och inte tycka som alla andra. Då är ju risken stor att man kan få skit!

Det var exakt samma med H&M när det gick som allra värst. Gick du mot den strömmen så blev du dumförklarad.

Artikeln handlade i stort sett om Uppdrag gransknings nya avsnitt om Swedbank. Delar ur det lilla avsnittet kan du se här. Själv tycker jag att det är rätt intressant hur ett avsnitt från SVT kan få en redan pressad aktie att falla så mycket som den faktiskt gjorde idag (-3%). Men jag har insett att medias makt är galet stor.

Jag vet att jag får frågor titt som tätt: “Ska jag sälja Swedbank??”

Det kan jag tyvärr inte svara på. Men för mig som fortfarande har en investeringshorisont på över 10 år så är det ganska givet vad mitt val landar på 🙂

0 0 vote
Article Rating
14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x