Idag fick vi en tidig julklapp då Riksbanken meddelar att räntan höjs. Det här är något som pratats om under en längre tid men det är först nu som den faktiska ändringen kommer.

Räntan höjs alltså från -0,5% till -0,25%. En höjning med 0,25 procentenheter med andra ord. Samtidigt flaggar man också för att räntan kommer höjas igen redan i mitten av 2019.

Egentligen har jag väldigt dålig koll på just det makroekonomiska och vilka effekter det här ger. Stockholmsbörsen surnade i alla fall rejält och är ner 1,5% i skrivandets stund. Samtidigt såg vi hur kronan stärktes mot många andra valutor.

USA börsen reagerade också negativt igår, onsdag, då FED höjde räntan med 0,25 procentenheter. Det här var 4:e höjningen för i år och USA ligger långt före oss.

Något som står klart är att Trump inte är så glad att räntan höjs ytterligare. Det såg vi i hans senaste Tweet:

”it is incredible that the Fed is even considering yet another interest rate hike.”

Min egen portfölj står rätt stabilt idag. Anledningen är att jag har ett stort knippe bank som sägs gynnas av höjda räntor. Det kanske är hit investerare kommer flockas nu? Vem vet.

Samtidigt är det många andra innehav som fortsätter backa. 

Jag märker helt klart på alla mail och tweets jag får att det är oro just nu. Många funderar på hur mycket mer vi ska ner och när vändningen kommer och om man ska sälja eller behålla.

Själv kan jag bara utgå från min egen strategi som säger att det här är guld för mig som utdelningsinvesterare. Allt jag hoppas nu är att sparkvoten blir hög så att jag kan köpa riktigt mycket julklappar till portföljen 😀

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x