Det som hänt i veckan är att Trump hotat om att höja tullarna, något som inte verkar avskräckt Kina då handlingsförhandlingarna fortsätter med USA. Effekten av högre tullar hotar många men själv har jag köpt mer aktier under de senaste dagarna.

Måndagen började med en Tweet från USA:s ”kära” president:

Donald Trump skriver på Twitter att tullavgifterna på kinesiska varor till ett värde av motsvarande 200 miljarder dollar ska höjas från 10 till 25 procent.

Det här fick mr Market att vända ut och in på magsäcken och måndagen började blodrött. Efter det att Kina sagt att man inte ställer in besöket till Washington DC för att fortsätta handelsuppgörelsen så lättade trycket något. Då hade jag redan köpt ett knippe aktier.

På tisdag fortsatte minus-trenden då Trump-administrationen förtydligade uttalandet och bekräftade att tullarna på kinesiska importvaror ska höjas vid midnatt på fredag.

 

Varför köper jag nu?

Jag har inte varit med om allt för många händelse, men ändå tillräckligt många för att våga lite på mina egna val. Troligtvis finns de läsare här som varit med om mer än mig som investerare, men även de som varit med om mindre.

  • Torsdag den 23:e juni 2016 blev jag medveten om att Brexit skulle bli ett faktum och börsen backade skarpt. Jag nyttjade läget och köpte.
  • 2017 fick vi reda på att 72-åriga Donald Trump skulle bli president. Valresultatet chockade världen och allra helst börsen. Jag köpte mer.
  • Sedan hade vi kriget den där sommaren mellan Trump och Kim Jong Un om vem som hade störst finger för att trycka på den nukleära knappen. Jag köpte mer.
  • Handelskriget är ett scenario som varit speciellt då det gått väldigt mycket i etapper. Det tillsammans med att hotat ränteläge samt annan oro gjorde att vi fick en riktigt stor sättning i slutet på förra året. Jag köpte mer.

Det är svårt att säga vart det veckans händelser kommer sluta. Men jag passar på att köpa successivt i nedgång som jag alltid gjort.

Sedan ekar herr och fru Snålgris citat i mina öron: d.v.s. att man inte ska ha bråttom med att köpa i nedgång. Det ligger nog något i det, och jag har funderat mycket på det. Samtidigt ser vi också att jag hade missat fina lägen då viss oro tenderar att återhämta sig väldigt snabbt.

Mitt tips för dagen är att utnyttja allmän oro. Det är ingen som kommer minnas det om 10 år i alla fall. Sedan är det upp till dig vilken strategi du väljer. Vissa vill snarare se till att stryka marknaden medhårs och sälja när saker går ner och köpa när det går upp.

 

Det här köpte jag

Här är det jag än så länge lyckats köpa.

 

25
0
Kommentera gärna :)x
()
x