En sak som jag tänkt på titt som tätt är det negativa snacket som oftast sprider sig kring bolag som inte presterar så bra p.g.a. en eller flera anledningar. När vindarna sedan vänder och aktiekursen börjar ta fart igen så slutar detta ögonblickligen.

I nutid är H&M ett riktigt bra exempel. Tycker att sociala medier och nyhetsflöden i allmänhet har slutat klanka ner på bolaget, i alla fall om vi jämför med hur klimatet var för 1 månad sedan.

Tittar vi då på aktiekursen ser vi faktiskt en positiv utveckling under den senaste månaden:

Det finns flera andra exempel på det här. Just i min portfölj är NoviNordisk ett riktigt bra exempel.

Minns ni hur otroligt mycket kritik och hur många som faktiskt baissade (nedvärderade) bolaget när det gick tungt? Då tar det emot att köpa aktier i ett bolag, oj vad det tar emot…

För den sakens skull ska man inte enbart köpa bolag där aktiekursen fallit rejält. Du måste titta på bolaget i helhet och bilda dig en uppfattning om varför det går dåligt?

Finns det en plan för framtiden? Vart är bolaget på väg långsiktigt? Har bolaget förändrats från den tid då du började köpa aktier i bolaget?

Det är väl just det här som är det svåra. När är marknadens reaktion överdriven och i vilka fall ”försöker man fånga den fallande kniven”*?

Tycker att ni borde läsa Petruskos inlägg om just detta när han pratar om Ericsson. Riktigt läsvärt inlägg.

*Uttrycket innebär att du fortsätter och fortsätter köpa en aktie för att du tror att en vändning kommer att komma men att du som investerare inte riktigt har en tro på varför det skulle vända uppåt.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x