Jag har köpt rejält med aktier nu under de sista dagarnas nedgång. Trots att det inte är någon stor nedgång så känns det ändå billigare, fast det egentligen inte är det i jämförelse mot tidigare.

Som högst stod index (OMXS30 – Stockholmsbörsens 30 mest omsatta bolagen) på 1679 den 29:e augusti. Innan dess hade vi en rejäl uppgång från 15:e augusti. Nu i september har dock börsen svalnat och vi har haft några röda dagar.

Själv reflekterade jag lite över min reaktion nu de sista dagarna. Så fort det var ett par röda dagar så blev mitt köpfinger rätt tungt, trots att nivån egentligen var lägre tidigare under hösten.

På något vis känns allt så mycket billigare och jag köper gärna just i de aktier som visar extra rött. Mest har jag nog köpt i Intrum och Kindred skulle jag tippa, men också extra i Skanska och Axfood.

Handelskriget i USA verkar ha blossat upp på nytt och ny oro sprider sig. I Sverige har dessutom oroande siffror över industrin visats, något som inte förbättrar läget.

Tycker ni också att det känns ”billigare” nu? Att det är någon form av rea, trots att det kanske inte är det. Har ni mer köp-sug just nu?

 

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x