Jag har fått frågan kring vad jag tänker inför EQT:s notering och jag passar nu på att redogör lite kring vad som komma skall i närtid. EQT har varit en fantastisk framgångssaga och är värda att ta upp här på bloggen.

 

Investor – storägare i EQT

För er som inte vet så är EQT nordens största riskkapitalbolag och investerar i sin tur i många intressanta bolag runt om i världen. För er som äger Investor så har ni redan EQT i portföljen, det skrev jag om i mitt inlägg kring butiken Flying tiger och Investor.

Investor är som sagt storägare i EQT och äger kring 23%. Efter noteringen beräknas Investor fortfarande äga 15-20% av bolaget. Tack vare en notering kommer EQT kunna få in mer kapital för att investera i ännu mer attraktiva bolag. Man har beräknat att substansvärdet i Investor kommer öka med 2-3% efter noteringen.

Investor själva är nöjda och har tidigare sagt:

”Vi står bakom intention att börsintroducera EQT AB. En börsintroduktion ger EQT ytterligare möjligheter att växa och utveckla sin framgångsrika affärsmodell som bygger på industriellt värdeskapande.”

 

Noteringen av EQT

EQT beräknas kunna handlas den 24:e september och kursen kommer mest troligt landa mellan 62-68 kr / aktie. Vissa aktier kommer nyemitteras medan andra säljs av från tidigare ägare.

NOTERA!

Det går att anmäla sitt intresse tidigare en den 24:e för att vara med i själva nyemissionen och kanske få tilldelat aktier. Gå då in hos Avanza >> Mina sidor >> Nyintroduktioner och emissioner

Sista svarsdag är den 20:e september

 

 

EQT och dess utdelning

När det kommer till utdelning så resonerar EQT såhär:

målet är att ”generera en stabilt ökande årlig utdelning”.

Till saken hör att man planerar att dela ut redan nästa år (för räkenskapsåret 2019) så det verkar som om utdelningsjägare slipper vänta.

Jag själv är väldigt positivt inställd till EQT och tror att de kommer kunna leverera en mycket fin totalavkastning till oss investerare över tid. Man har visat att modellen håller samt att man gjort rätt val i rätt tid. Sedan får vi se om jag väljer att teckna mig direkt eller köpa efteråt.

EDIT Torsdag 12:21

🙂 Jag blev så sugen att jag blev tvungen att teckna mig för 150 aktier. Det är också lägsta antalet som du kan välja att teckna ditt intresse för.

 

Har ni några tankar kring EQT? Är ni också intresserade av att äga bolaget?

 

24
0
Kommentera gärna :)x
()
x