Som ni redan vet har vi just nu en rätt tung period på börsen. Faktum är att index för Stockholmsbörsens 30 mest omsatta aktier står lägre idag än när jag började investera för 3 år sedan.

Trots det har min egna portfölj ändå givit en hygglig avkastning och nu när jag siktar på 16.000 kr i utdelning för 2018 så blir det dessutom ett fint kassaflöde in till portföljen.

Handelskriget är dock i full gång och vi kan tydligt se konsekvenser av detta. Harley Davidsson har valt att flytta produktion för att undvika strafftullar och fler åtgärder kommer säkert tas bland andra bolag.

Även om jag tror att situationen kan förvärras framöver så är jag beredd att tro att de som köper nu gynnas i framtiden. Förra sommaren var det exakt samma visa när Trump och Kim tävlade om vem som kunde hota varandra mest med atombomber. Jag köpte flitigt då, och jag blev också vinnaren.

Det enda som jag kan vara fullt medveten om är att sånt här drar över tids nog och att börsen kommer fortsätta arbeta precis som vanligt efter allt detta.

Just nu väljer jag att köpa mer av Industrivärden och Investor som haft det lite tuffare på senare tid. Dessutom fortsätter jag fylla på i Svensk bank som också är pressad.

Idag hittade jag förresten ett citat i DI som jag trodde att jag själv skrivit. Sedan insåg jag att det faktiskt inte var mina egna ord:

Kunde inte sagt det bättre själv! Helt klockrent.

När vi väl snackar oroligheter på börsen så är det också värt att ta upp att bolag som dessa kunnat stå emot krascher allra bäst. Vi kan se hur utdelningen sänkts ett par år för att sedan fortsätta växa i normal takt.

Det är just så jag vill investera långsiktigt och det är därför jag inte säljer nu under handelskriget.

Mitt sökande efter dessa aktier fortsätter…

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x