Min strategi i ägandet av preferensaktier är enkel och tydligt. De ska utgöra en mindre del av portföljen och samtidigt ge mig mycket och kontinuerlig utdelning som jag då kan investera i andra bolag. Ett extra kassaflöde med andra ord. Corem lade idag bud på Klövern och frågan är om detta blir ännu en preferensaktie i papperskorgen för min del?

Sjukt att det första inlägget efter 2 miljoner ska handla om tråkiga preferensaktier. Men så är det ibland…

Klövern preferensaktie är något speciell jämfört med andra preffar. De höjde tidigare inlösenkursen till 500 kr, vilket är betydligt högre än dagens köpkurs. En preferensaktie kan bli inlöst till inlösenkursen men det betyder inte att det nödvändigtvis blir så. Därigenom handlas en pref sällan över inlösenkursen.

Förhoppningen har alltid varit att hitta de mest stabila preferensaktierna samt att dessa ska vara för evigt, eller åtminstone väldigt länge. Än så länge har turen med mina preferensaktier varit si sådär.

Först löstes mina Balder preffar in för 350 kr per aktie i september 2017.

Eter det var det dags för Hemfosa och Akelius att göra sig av med sina preffar (Hemfosa efter budet från SBB).

Idag, måndagen den 29:e mars, kom då budet från Corem där man vill norpa Klövern pref för 323 kr per preferensaktie samt stamaktierna för 16,5 kr, baserat på stängningskurserna i fredags.

Vi erbjuds 1,12 nyemitterade stamaktier av serie D i Corem för varje preferensaktie i Klövern. Som ett alternativt kan jag även välja att erhålla 1,00 nyemitterade preferensaktier i Corem för varje preferensaktie i Klövern. Idag handlas Klövern pref och Corem pref till samma kurs.

Det mesta tyder på att affären går igenom. Det enda jag vet om Corem är att man varit starka inom bland annat logistikfastigheter men att man nu får över Klöverns kontorsbestånd, något som aktieägarna i Corem inte verkar gilla.

På sätt och vis ser jag inga nackdelar med att äga Corem, men jag vill blida mig en rejäl uppfattning om läget innan jag säger ja eller nej. Säger jag nej säljer jag mina delar i Corem och köper något annat intressant i stället. Varför inte mer Boston Pizza? 😉

 

2.3 6 votes
Article Rating
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x