Investmentbolaget Lundbergs skiljer sig mot många andra då ett av innehaven i portföljen är ett annat Investmentbolag, nämligen Industrivärden. Industrivärden ingår i min nuvarande portfölj. Nyligen fick vi reda på att Lundbergföretagen investerat ytterligare i Industrivärden, men till en betydligt lägre rabatt än tidigare.

Såhär skrev Lundbergföretagen i årsrapporten som nyligen släpptes:

Under 2020 förvärvade moderbolaget börsnoterade
aktier för 1 289 mnkr, varav i Industrivärden för 583
mnkr,

 

Igår publicerades även nyheten att Lundbergs köpt ytterligare aktier i röstsvaga C typen*. Snittkursen var strax över 289 kr – 292 kr.

*Jag äger själv Industrivärden C i stället för A. Varför då? För att den är billigare

Det fina med Lundbergs är att man löpande presenterar sitt substansvärde per aktie, alltså inte enbart när kvartalsrapporterna kommer. Detta presenterar bolaget på sin investor relations site:

Kursen för Industrivärden C står idag i 293 kr och substansvärdet per den 28:e februari var 299. 2% i substansrabatt är inte särskilt mycket, speciellt då Industrivärden handlats till över 10% rabatt i snitt de sista 10 åren.

Å andra sidan hindrar det inte mig från att fylla på lite nu och då, även om jag kanske prioriterat annat än investmentbolagen i dagsläget. Det är självklart trevligt att se hur Lundbergs fyller på, trots att man kan tycka att det är dyrt just nu.

Hatten av till Lundbergs också. De har presterat en makalös totalavkastning över tid som är värd att notera

15% årligen under 20 år. Det är galet. Speciellt med tanke på att 15% fördubblar ditt kapital efter enbart 5 år.

 

3.7 7 votes
Article Rating
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x