I fredags stängde Stockholmsbörsen vid 13 och den sura nederbörden fortsatte, precis som under resterande delen av veckan som gått.

omx1

Det finns givetvis ingen kristallkula att ser i när det kommer till börsen, men min prognos skulle vara att nedgången fortsätter i början på nästa vecka också. Just nu är det ju det rådande presidentvalet i USA som mycket får börsen att skaka. Marknaden är som sagt väldigt duktiga på att överreagera, vilket vi senast såg vid nedgången efter Brexit.

Själv är jag inte ett dugg politiskt intresserad. Däremot är det intressant hur börsen ter sig när det kommer till stora event som dessa. Tycker att den här videon från Avanza sammanfattar läget väldigt bra. Precis som det sägs så kommer nog börsen reagera ännu mer skakigt om det blir en turn-around och Trump vinner valet.

Fick en fråga på mailet om hur jag tänkt göra nu inför valet, om jag på något vis tänkt modifiera portföljen inför den stundande veckan. Svaret är nej. Jag har så pass lång sparhorisont (+20 år) och inser att den eventuella nedgång kommer att reduceras någon gång framöver. Sedan hur lång tid det tar är ju givetvis svår att svara på. I fallet med Brexit tog det ju bara någon vecka liksom 🙂

Nej, min taktik är att nyttja osäkerheten på marknaden och plocka in mer och mer för varje dag som går. Det här har jag redan börjat med och igår blev det en hel del sedlar som sattes i spel på börsen. Kommer dock publicera detta i ett eget inlägg tror jag.

0
Kommentera gärna :)x
()
x