Då var det mest troligt dags för aktieägarna i LeoVegas att tacka för sig och söka sig till nya jaktmarker. Idag kom det nämligen ett intressant bud på hela bolaget som fick aktien att nå himlen. Det har varit flitigt med bud under både 2022 men också 2021 och vi har sett många fina utdelare säga tack och bock.

 

För egen del så minns jag väl mest buden på ICA, Nobina, Klövern och Tre Kronor från föregående år. Alla dessa har varit fina utdelare som jag också skrivit en eller två gånger om här på bloggen men vars resa på den öppna marknaden nu är över.

Buden under 2021

Bud på LeoVegas

Faktum är att Leo är ett rätt intressant utdelningsbolag. Jag vet exempelvis att Affärsvärlden för något år sedan plockat in dem i sin utdelningsportfölj. I deras senaste analys* så satte man köpstämpel med följande slutgiltiga kommentar:

Den regulatoriska risken är ett ständigt orosmoln. Varje intäktskrona i LeoVegas värderas till väsentlig rabatt mot såväl Betsson som Kindred trots att LeoVegas har högst andel reglerade intäkter. Resultattillväxten under 2022 väntas bli stark och värderingen är attraktiv. Rådet blir köp.

*Affärsvärlden släpper en rad läsvärda analyser. Tyvärr är dessa oftast under betalvägg. 

Den analysen blev helt rätt, även om man aldrig tog upp bud som en möjlig faktor i den. En oförutsedd lyckoträff med andra ord. Är det något jag lärt mig om bud så är det att dessa kan komma som en blixt från klar himmel och själv blir jag lika förvånad varje gång.

Det är då det amerikanska hotell- och kasinobolaget MGM som lägger ett bud på 61 kronor/aktie . En premie på 44% jämfört med fredagens stängningskurs på 42,3 kronor. Som vanligt stiger aktiekursen och lägga sig nära budet, men det beror också på hur troligt det är att budet i fråga går igenom.

Här finns det som vanligt 3 val för dig som investerare.

  • Sälja nu direkt
  • Acceptera budet och vänta
  • Tacka nej till budet och vänta

LeoVegas styrelse rekommenderar aktieägarna att acceptera budet.

Det du som investerare bör tänka på ifall du säljer idag är att LeoVegas snart har sin x-dag och utdelningsdag. Dessutom måste du betala courtage om du säljer, vilket du annars inte behöver om du accepterar budet.

Tänk också på att dina pengar kan bli låsta länge om du tackar nej till budet då processen kring tvångsinlösen kan vara bli utdragen. Hade jag ägt Leo så hade jag nog accepterat budet och väntat. Jag ser det som rätt troligt att det går igenom.

Ägare i LeoVegas som idag fick en glad nyhet

Placering i ägarlistan Namn Innehav Verifierat
1 Gustaf Hagman 8 050 000 2022-03-31
5 Torsten Söderberg med familj 4 533 861 2022-03-31
7 Niklas Braathen 3 363 048 2022-03-31
8 Robin Ramm-Ericson 2 250 000 2022-03-31
9 Pontus Hagnö 2 250 000 2021-12-31
12 Filip Engelbert 1 767 480 2022-03-31
15 Erik Selin 1 237 464 2022-01-31

 

Kindred nästa bolag till rakning?

Självklart är den stora frågan om Kindred är näst på tur. Marknaden verkar i alla fall tolka det så då aktien i Kindred även den stiger idag. Sedan kan det givetvis vara så att investerare som vägt mellan Leo och Kindred nu säljer Leo direkt och skeppar över till Kindred.

Jag lägger inte så mycket energi på detta. Kommer det ett bud så kommer det. Lite tråkigt hade det givetvis varit då Kindred är den mest intressanta utdelningsaktien inom spelsektorn enligt mig.

Kindred – fortsatt värd utdelningsaktie 2022?

 

Ytterligare budkandidater

För er som är intresserade så listade nyligen Affärsvärlden 20 potentiella uppköpsobjekt på börsen. Här finner vi bland annat:

Mekonomen. Det är inte otänkbart att LKQ vill äga hela Mekonomen på sikt. Sedan januari 2020 har LKQ gjort mer än en handfull förvärv.

Nischbankerna TF Bank, Collector, och Resurs Holding  värderas alla lågt på 2022 års vinst och kan även dessa bli uppköpta

Storytel är rejält pressad på börsen. Spotify är kanske den mesta tydliga budkandidaten för att förvärva Storytel.

Inom vårdsektorn tycks Ambea, Attendo och Humana vara intressanta uppköpsobjekt för bolag med större kassa.

I gamingsektorn hittar vi Stillfront och Mag Interactive

Hela artikeln går att läsa gratis här

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x