Att sitta med skägget i brevlådan betyder kort och gott att vara i kläm. Nuförtiden är det troligtvis få postiljoner som lyckas klämma fast sitt skägg i brevlådan, men det är nog betydligt fler investerare som satt sig själv i en rävsax.

Igår var det många som slog sitt All-Time-High (ATH) beträffande portföljvärde. Så även jag. Allt steg, och alla ville direkt in på börsen.

Från Pappa Betalar? på Twitter

 

För egen del steg portföljen med ca 100 000 kr enskild dag, samtidigt som jag tjänade ca 1 300 kr efter skatt från mitt ordinarie arbete. Portföljen är nu närmare 3 miljoner än någonsin och första miljonen tog jag mot slutet av 2019. Att första miljonen är den svåraste, ja det är en sanning utan modifikation.

 

I en intervju berättade Marcus Hernhag nyligen om hans krigskassa. Det här är en av några få strategier som skiljer oss mellan. Jag har aldrig haft en s.k. krigskassa som du då ska ha när portföljen lyser rött. Allt jag gjort är att köpa för mitt sparande, månad för månad.

För att återgå till att sitta med skägget i brevlådan så ställs nu alla de som väntat på en börsnedgång inför ett dilemma. Det är svårt att ha fel och risken är stor att dessa fortsätter vänta på att börsen ska ta en ny lägsta nivå. Men kommer den komma? Har dessa investerare råd att vänta? Det hela slutar troligtvis med att de köper in sig, men att den finaste uppgången då är förbi.

I en intervju i DI från oktober förra året sa Sven Hagströmer:

”Det finns fortfarande fallhöjd”

Sven Hagströmer

 

Lyssnade du på honom där och då för att avvakta fortsatt börsnedgång så har du i stället gått miste om det denna pilen nedan visar. Det här är också anledningen till varför jag aldrig vill spå om vart börsen är på väg.

 

Gårdagen är en favorit i repris på det vi såg när vaccinet mot Covid-19 kom tidigare än vi trott. När vindarna vänder, ja då kan det gå fort även om en börsuppgång historiskt varit mycket långsammare än en börsnedgång.

Det här är den absolut största men även enklaste lärdom jag kommer kunna dela med mig av. Tyvärr är det få som lyckas följa den. Att bli rik fort samt bruset från media om potentiella börskrascher gör att du längs vägen tappar tålamodet

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x