God morgon på er!

En sån här dag får en verkligen att tänka efter hur det hade varit att ha enbart 1 ytterligare dag ledigt varje vecka, kanske till och med på en onsdag?

Då skulle man ju känna att en lång vecka fram till helgen i stället blev 2 små med en minihelg 🙂 Det hade i alla fall inte jag tackat nej till. Låt oss nå det målet!

Till alla er som jobbar på röda dagar får jag väl hälsa grattis till extra OB

 


Läste nyligen om att ekonomipristagaren till Nobels minne 2013 lyst med god framtidstro över börsens utveckling.

”Jag skulle säga, ha lite aktier i portföljen. Det kan stiga 50 procent härifrån. Så gick det omkring år 2000, när det nådde de här nivåerna, så steg det 50 procent till. Så jag är inte emot att investera i aktier när du ser till alternativen”, säger Robert Schiller till CNBC.

Så var det faktiskt:

 

Det som hände sedan var väl kanske inte lika roligt…

Jag läser dagligen om många som plockat ut sina pengar från börsen i hopp om att nedgången ska komma för att då återigen slussa in pengarna i arbete igen.

Jämför det med att alla skulle hoppa i livbåtarna direkt en kryssning påbörjas på ett stort kryssningsfartyg. Visst, om det går åt helvete som för Titanic hade det varit bra, men det kan man ju inte veta…

Självklart är det tråkigt att se hur många försöker rädda upp en potentiell negativ situation genom att hoppas på att timea marknaden. Kanske båten sjunker?

Hur har jag förberett mig? Den enda förberedelsen jag har är min kreditlina. Portföljen är idag belånad 0% men skulle det dyka upp ett läge kan jag sätta av mer pengar i arbete.

 

Säljer du av mycket nu när osäkerheten verkar öka?

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x