Trots att jag befinner mig på resande fot så har jag ändå lyckats snappa upp en stor snackis under veckan, nämligen att allt fler bloggare väljer att flytta till TradeVenue. Jag har också varit i kontakt med TradeVenue och såhär har jag valt att göra.

För er som inte vet så är Trade Venue en portal där företag, bloggare och investersre ska mötas samman. Helt klart en god grundtanke. Jag har inte använt den portalen allt för mycket, mer än att läsa bland mina favoriter såsom Farbror Fri och Spara Klokt.

För att dra en lång historia kort har jag valt att inte flytta över min egna blogg dit, trots att 2 bloggare som jag följer väldigt flitigt valt att nu kliva över till TradeVenue:

miljonär innan 30 – som jag följt allt sedan jag köpte min första aktie

aktiepappa – som började blogga ungefär samtidigt som mig

 

Kritiken

Som jag förstår har kritiken varit stor kring TradeVenue och Miljonär innan 30 fick över 80 kommentarer på sitt inlägg där långt ifrån alla tyvärr var positiva.

Om jag förstår det rätt så är det många som klagar på prestandan samt att deras mobila version inte är allt för lättläst, trots att nya uppdateringar nu skett.

Jag förstår kritiken men för mig handlar det mycket om förändring. Själv har jag gjort väldigt stora förändringar på bloggen tidigare under kort tid, vilket inte varit uppskattat. Nu försöker jag i stället erbjuda små förbättringar löpande.

 

Erbjudandet

Tyvärr kändes erbjudandet inte lockande alls, men främst ur ett ekonomiskt perspektiv. Jag har verkligen ingen lust att förlora pengar på mitt bloggande genom att flytta över och skapa en förvirrande process till läsarna som ett extra paket på posten.

Folk får tycka vad man vill kring att man inte bör tjäna pengar på sin blogg. För mig har dock bloggens inkomst blivit en riktigt hygglig del av mitt totala sparande, och jag tror ni hade känt samma sak om ni suttit i mina kläder. Den har helt klart kortat ner min miljonresa skulle man kunna säga.

Samtidigt finns det en annan sida av myntet också. Jag har lärt mig att tycka om allt det WordPress har att erbjuda och jag känner att möjligheterna är oändliga då jag exempelvis numer kan skriva egna behändiga plugins till bloggen som jag någon gång kanske även kan börja dela mes mig av.

Jag säger inte att möjligheterna är få hos Trade Venue, men just nu känns de definitivt mindre.

 

Summering

Jag tackade så mycket för erbjudandet men sa att det inte är intressant så länge ersättningen är mindre än den inkomst bloggen genererar idag. TradeVenue sa att de skulle fundera fram till hösten men just nu ser det inte ut som att det blir något byte för min del.

Några av er kanske tycker att bloggen skulle passa bättre på TradeVenue för att få alla bloggar samlade på ett ställe men jag trivs bra där jag är just nu och har så fantastiskt goda planer framöver.

 

 

 

15
0
Kommentera gärna :)x
()
x