Bloggandet har blivit en väldigt stor del av min fritid och hobby. När jag sitter på jobbet längtar jag oftast till att blogga och det har väl en och annan gång dykt in tankar i mitt huvud hur det skulle vara att blogga på heltid. 

Sedan var det väl någon som sa att du aldrig någonsin ska jobba med din hobby. Risken är väl att det då förvandlas från just hobby till arbete och att du ledsnar antar jag.

Jag har haft många olika typer av jobb i mitt liv där jag tvist väldigt bra några år men sedan ledsnat. För mig hade det därför varit bäst om jag själv kunde strukturera upp min vardag och bestämma lite själv vad jag vill göra just precis nu. På så vis blir jag kanske aldrig uttråkad på det jag gör.

Trots att det just nu känns väldigt lockande att bli bloggare på heltid så är det långt ifrån möjligt. Inkomsterna från bloggen blir väl ca 3000 kr efter alla avdrag per månad och det kan man inte direkt leva på.

Å andra sidan har inkomsterna från bloggen vuxit från någon hundralapp i månaden till detta, så det finns helt klart potential att växa.

Fördelen med bloggande är dock att jag kan göra det precis när jag vill och också vart jag vill. Om jag vill kan jag få en otroligt varierande arbetsmiljö där var dag inte är den andra lik.

Jag förstår att bloggande för många innebär en rejäl energikick när det precis är dags att sätta igång. Man har helt enkelt så mycket tankar och idéer som man vill förverkliga.

Efter ett tag inser nog många att det inte är värt att lägga ner energin då bloggande faktiskt tar upp mycket tid och att det inte är den enklaste saken att skaffa många läsare.

För den som är flitig med bloggande och verkligen kör passionerat finns det dock en hel del fördelar:

  • Du får en extra inkomst utöver din vanliga lön
  • Du lär dig uttrycka dig själv i skrift
  • Någon har sagt att du sällan lär dig något riktigt bra innan du förklarar det till någon annan, och via en blogg får du lära ut saker dagligen
  • Det öppnar nya och spännande nätverksmöjligheter
  • Du blir mer allmänbildad, snarare än att se på Arga Snickaren varje kväll.

 

Trots att jag gärna skulle vilja blogga på heltid så vet jag att det kommer krävas en hel del extra år innan det här kan bli verklighet. Samtidigt är det ett mål jag strävar efter och ett mål som jag utan tvekan bör kunna uppnå.

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x