Hej, började sitta ganska mycket nu under sommarledigheten med aktier och snubblade över din blogg då. Tycker den är väldigt bra och tycker det är mycket positivt med hur öppen du är över dina köp och hur det går!

Nu till det hela. Angående HM, varför köper du mer och mer av bolaget? Vad är det jag missar? De har gått ner länge och deras utdelning är inte den största heller. Så varför fortsätter du och alla andra rekommendera just HM?  

Riktigt roligt att du uppskattar bloggen. Jag försöker vara så transparent som möjligt och delge hur jag tänker kring mina köp. Det var just dessa bloggar jag främst tyckte om och som gav mig mest under mina första knaggliga steg i aktiemarknaden.

Sedan vill jag passa på att inflika en viktig detalj: jag som bloggare rekommenderar aldrig dig som investerare att köpa vissa aktier. Visst kan det tyckas så då jag skriver positivt om många av mina innehav, men det är faktiskt en stor skillnad.

 

Tidigare nedgångar

Visst stämmer det du säger att H&M haft en rejäl nedåtgående trend på senaste tiden. Det känns också i min portfölj då jag köpte väldigt nära toppen.

Från toppen i februari 2015 har aktien backat 43,53%. Och ja, visst känns det…

H&M har tidigare haft trender neråt men de är inte många och definitivt inte lika stora som nutidens. Dessutom är det viktigt att upplysa om att tidigare ”dykningar” skett då börsen i allmänhet varit svajig, år 2000 och 2008.

Min tro är givetvis att trenden kommer att vända även nu, annars hade det ju varit dumt av mig att fortsätta köpa aktier i bolaget.

 

E-handeln

Det är väl lite allmänt känt att H&M kommit efter inom e-handel. Den här supertrenden är ju oerhört viktig för många bolag då fler och fler väljer att beställa via nätet. Det här enligt statistik från e-barometern.

Jag tycker att H&M gjort helt rätt i att modifiera om sitt mål. Tidigare var målet fokuserat på att öppna nya butiker medan målet nu fokuserar mer på försäljningsökning.

Själv förstår jag inte tanken att köpa kläder på nätet. Tycker det verkar bökigt att skicka tillbaka och i många fall hämtar man dessutom ut sitt paket vid ett postombud. Då är det enklare för mig att gå och testa kläderna direkt. Dock finns det givetvis många fördelar.

Nu när H&M satt vind i seglen och seglar mot ett nytt mål tror jag att positiva saker kan hända med aktiekursen. Men det är bara min teori.

 

Pilotskolan

En av anledningarna till att jag fortsätter tro på H&M är dess starka ledning. En ledning som tror på bolaget och som också äger aktier själva, s.k. pilotskolan.

Hade det varit så att herr Persson börjat sälja aktier i bolaget så hade givetvis min egna tro fallit också. En stark ledning är för mig väldigt viktig.

 

H&M som utdelningsbolag

”Deras utdelning är inte den största heller”

Det är givetvis sant att H&M inte har den högsta direktavkastningen där ute. Å andra sidan ska vi komma ihåg att H&M är ett stabilt utdelningsbolag.  Klädjätten har under 42 år aldrig sänkt sin utdelning. På svenska börsen finns det få bolag med en sådan fin statistik.

Nu finns det många som tror att bolaget kommer sänka utdelningen framöver, och så kanske även blir fallet. Jag väljer däremot att tro att den positiva trenden generellt kommer fortsätta i många år framöver.

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x