En gång per år reser jag bort. Det är alldeles tillräckligt för oss som småbarnsföräldrar där vi tillsammans tycker att hemma är bäst och borta ganska omständligt. Dessutom blir semestern alltid mer uppskattad ifall den inte sker allt för ofta. Det är sen gammalt.

Inte heller blir det någon utlandsresa i år utan en vanlig hemester. Många förespråkar att man ska resa när barnen är små då prislappen är betydligt lägre. Priset kan jag inte argumentera emot, men frågan är ifall man blir mer utvilad efter en vecka borta från rutiner med två blöjbarn…

Undersökningsföretaget Demoskop har nyligen i uppdrag av SEB tagit tempen på svenska folkets ekonomiska semesterplaner. Där ser vi att hushållen i snitt planerarar att lägga undan 11.400 kr på årets semester. Dock skiljer det sig oerhört beroende på summan som kommer på lönekuvertet, alltså för låg- och höginkomsttagare.

För att betala semestern kommer 64% ta från sparande pengar och 16% från skatteåterbäringen. Många hushåll fick en extra kick i skatteåterbäringen i år med tanke på ränteavdraget. Endast ett av tio hushåll tar lån för att finansiera resorna. Det är mindre än tidigare när räntan var låg, men fortfarande rätt skrämmande.

Som vanligt kommer jag inte lämna er helt under semestern. Enligt god tradition har jag köat upp några extra sommarinlägg , om än inte i samma frekvens som under det övriga året. Det blir lite utdelningssnack, lite aktiecase och lite annat som jag i år bjuder på 🙂

Sedan vill jag passa på att tacka för att du fortsätter läsa här på kronantillmiljonen.se. Jag vet att många hängt kvar riktigt länge. Hitintills har 2024 varit ett rekordår med 1,2 miljoner sidvisningar. Skapligt mycket mer än 2023. Troligtvis har det varma börsklimatet bidragit då fler blir intresserade av att investera när allt går bra. Så har det alltid varit.

 

Ha nu en riktigt trevlig sommar och må utdelningarna vara med er!

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x