Nyligen har det varit mycket snack kring det här med bloggare som driver upp aktiekurser i olika bolag, s.k. kursmanipulation. Det känns som om oroligheten stiger och frågan är väl vart gränsen riktigt går. Vad är lagligt och inte lagligt?

Säkert är du less på att se och läsa alla våra ”Friskrivningar”, alltså där vi bloggare påpekar att vi aldrig rekommenderar någon att köpa något och att historisk avkastning inte är någon garanti på framtida avkastning, jada jada, o.s.v. o.s.v.  Däremot fick jag höra här om dagen att det här inte alls är en friskrivning utan att risken för att åka dit fortfarande finns där.

För inte allt för länge sedan fick vi läsa om 2 läkarstudenter som haussat (pratat positivt om) bolag på bloggar blev dömda. Vad straffet blev vet jag faktiskt inte, men definitivt inget man själv skulle vilja råka ut för. Maximalt vite är tydligen 5 miljoner kr.

Känns roligt att bygga en blogg och ha ett personligt mål att uppnå 1 miljon, för att sedan inse att man i stället ligger 5 miljoner back. Nu känns det som om det ska ganska mycket till för att bli dömd och det är nog inte vem som helst som åker dit. Själv intalar jag mig att det är relativt tryggt om man skriver om större bolag och inte har som uppsåt att driva kurser uppåt. Men vem vet?

Tråkigt är i alla fall när man ser att många mycket fina bloggar upphör p.g.a. detta.

Snålbarnspappas tråd på Twitter tycker jag var mycket intressant att läsa. Klickar ni på bilden nedan kommer ni direkt till tråden.

Jag kommer att sakna Snålbarnspappa. Han har varit lite som en hund för mig. Men tur att han är kvar på Twitter i alla fall 🙂

Då det är väldigt mycket frågetecken kring detta har jag frågat om Investeraren skulle kunna prata lite kring det i sin Poddcast framöver. Just Investeraren känner jag har väldigt god koll på mycket och kan nog som vanligt låta munnen gå kring även det här ämnet.

 

Det har hela tiden ordats i podden Börspodden om att FI inte fokuserar på rätt saker. Visst är det bra att det finns regler att följa, men någon måtta får det ändå vara. Ska man låta lämna ut viten till bloggare och blunda för insiderhandel på hög nivå kan i alla fall jag fundera vart vi är på väg.

Jag kommer då fortsätta med det jag gör och som jag beskrivit tidigare har jag inget uppsåt att driva kurser uppåt med mitt skrivande. Självklart vill jag prata positivt om mina bolag, för hade jag pratat negativt om dem så hade de väl inte ingått i min portfölj?

 

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x