Allt fler personer skaffar sig ett kreditkort för att nyttja alla förmåner som ingår. Dock är det viktigt att du ser till att kreditkortet är billigt för att det ska vara lönsamt. Men vad är egentligen ett billigt kreditkort och vilka alternativ finns? Det tar vi reda på nu!

 

Jag har till en början varit i kontakt med Oliver Ivanovic på Kreditio som säger att billiga kreditkort ska ha en låg årsavgift och effektiv ränta. Årsavgiften och räntan är nämligen de största avgifterna hos ett kreditkort och de viktigaste avgifterna att ha låga. Men han nämner även att det handlar om hur du använder kreditkortet och att det varierar från person till person.

 

3 billigaste kreditkorten just nu

För att göra det hela enkelt för dig så har jag tagit fram de 3 billigaste kreditkorten just nu. I listan så har jag tagit med olika slags kort som passar olika personer, förhoppningsvis finns det något som passar dig bra!

 

Remember Flex

Remember Flex är ett billigt kreditkort med låg ränta och helt utan årsavgift. Samtidigt har kortet upp till 25 % bonus i över 300 webbutiker. Bonusen är bra med det krävs det att du handlar i just dessa butiker för att bonusen ska räknas med, vilket är en nackdel.

Räntan är individuell och mellan 9,74 – 24,74 %, alltså ett mycket brett räntespann. Vilken ränta du får är beroende på hur bra ekonomisk situation du har. Desto lägre risk du innebär för kortutgivaren desto lägre ränta kommer du få. Med andra ord kan man säga att Remember Flex är ett riktigt billigt kort för dig med bra ekonomi och ett dyrt kort för dig med dålig ekonomi.

 

Resurs Classic

Ett enklare kreditkort att få med en låg kreditgräns på 30 000 kr är Resurs Classic. Räntan är låg mellan 14,36 – 19,32 % och kortet är utan årsavgift. Dock är valutapåslaget och uttagsavgiften inte låga, vilket gör att det inte är billigt att använda på resan.

 

Bank Norwegian Kreditkort

Norwegian Kreditkort är ett mycket populärt kreditkort nuförtiden och ett billigt val för många. Fördelarna är de låga avgifterna, kreditkortet har varken årsavgift eller uttagsavgift och en ränta på 19,99 %. Samtidigt ingår det ett bonussystem med minst 0,5 % bonus på alla köp och extra bra bonus hos Norwegian.

 

Jämför billiga kort

Så hur jämför du och hittar det billigaste kreditkortet för just dig? Nyckeln är att du använder dig av en del olika faktorer och jämför kortens villkor. Jag har tagit fram alla de viktigaste faktorerna nedan:

 

Årsavgift

Årsavgiften ska vara helt borta för att kreditkortet ska kunna klassas som billigt anser jag. Därför ska du bara leta efter kort som har en årsavgift som är 0 kr.

 

Ränta

Räntan är den största avgiften och det som kan göra att ett kreditkort blir dyrt. Har du en bra ekonom vill du välja ett kreditkort med en individuell ränta, där du har chansen att få en riktigt låg ränta. Men har du en sämre eller mer normal ekonomi så är det förmånligt med ett kreditkort som har en och samma ränta för alla kortinnehavare.

För att räntan på ett kreditkort ska anses vara låg så ska den minst vara under 17,50 % men helst under 15 %. Dock så har räntorna höjts rejält på senaste, vilket är något du bör ha i åtanke.

Den effektiva räntan är egentligen räntan du vill kolla efter när du jämför räntor på kreditkort. Denna ränta inkluderar alla avgifter som kan tillkomma och därför den totala kostnaden för krediten. Vilket gör att det är mer rättvisande.

 

Uttagsavgift och valutapåslag

Det är främst om du reser ofta som uttagsavgiften och valutapåslaget är avgifter du behöver tänka på. Uttagsavgiften är avgiften som tillkommer vid kontantuttag och därför även en avgift som för vissa spelar roll trots att du inte är på resa. Men allt färre personer tar ut pengar i Sverige, medan kontanter fortfarande används en hel del utomlands.

Valutapåslaget är precis som det låter avgiften som tas ut när du betalar i en utländsk valuta. Det gäller både för kortköp online och i butik. Så vare sig du reser ofta eller handlar online i en utländsk valuta så tillkommer valutapåslag. Normalt för ett kreditkort är ett valutapåslag runt 2 %, för att det ska vara billigt ska den helst vara helt borttagen eller urnt 1 %.

 

Tips för att använda kortet billigt

När du hittat det billigaste kreditkortet så behöver du tänka på att även använda det billigt. I listan nedan har vi tips du kan tänka på för att komma undan billigt:

  • Betala alltid kreditfakturan i tid: Betala alltid fakturan för kreditkortet innan de räntefria dagarna har löpt ut. Annars tillkommer ränta och då blir det snabbt dyrt.
  • Granska villkoren: Ha koll på kortets avgifter och ha det i åtanke när du använder det.
  • Välj e-faktura: Välj e-faktura som nästan alltid är gratis istället för en pappersfaktura som kostar runt 30 kr/månad.
0
Kommentera gärna :)x
()
x