I programmet Lyxfällan så ser vi många som tyvärr landat helt fel ekonomiskt. Deltagarna kan ha lån vars ränta överstiger flera hundra procent, hur sjukt det än låter. Självklart hade deltagarna dragit fördel av att samla sina lån hos en långivare och på så vis få ner räntan. Lånasmart är ett sätt för dig att jämföra din ränta mot andra aktörer.

Vissa tar lån utan uc utan att riktigt tänka sig för. Då pengarna konsumeras på cigaretter och inget annat som skapar värde så tar man nya lån  för att betala av tidigare lån. Det här gör man i panik och tänker oftast inte på räntan. Plötsligt sitter man i den tråkiga skuldfällan.

Jag tror själv att många som sitter i en dålig sits inte ids eller orkar göra något åt situationen. Det är en situation jag aldrig befunnit mig i men troligen sitter det långt in att ringa de samtal som krävs för att hitta fördelaktigare ränta. Man drar ut på det, på samma vis som vissa drar ut på ett dåligt förhållande.

På sätt och vis påminner det här mig om mitt egna beteende. Jag har nog flertalet försäkringar där jag skulle kunna få bättre villkor bara jag tog mig i kragen och gjorde något åt det. Lyckligtvis finns det idag tjänster där människor som satt sig i skuldträsket enkelt kan söka fördelaktigare alternativ utan att ens behöva lyfta på telefonen.

Hos lånasmart.com kan du enkelt jämföra räntor mellan olika aktörer.

Testade den här söktjänsten genom att figurerar att jag hade en total skuld på 300.000 ute hos 10 olika aktörer. Den genomsnittliga effektiva räntan i mitt exempel var 30%, en räntesats som givetvis är skrämmande hög men ändå realistisk.

Via söktjänsten fick jag reda på att jag kunde sänka min ränta med ca 25%-enheter, bara genom att samla allt på samma ställe och ta det bästa alternativet som Lånasmart erbjöd.

 

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x