Det är alltid en bra investering att lära dig hur aktier fungerar, för med lite kunskap kan du snabbt dubbla eller till och med tredubbla ditt kapital. När man inte har extra pengar att satsa på aktier är det svårt att komma igång med investeringarna. Att jobba lite extra vid sidan om heltidsjobbet kan vara en bra start för att få in lite extrapengar.

Hyr ut ett gästrum eller en gäststuga

Om du har en gäststuga eller ett extra rum kan du hyra ut det genom Airbnb. Det går även att hyra ut hela bostaden om du har möjlighet till det. Att hitta gäster genom plattformen är mycket enkelt och du väljer själv pris samt hyresperiod. För en mellanstor stad i Sverige går det att ta mellan 600 till 700 kronor för ett dubbelrum och det kan därmed bli en ganska bra slant på ett år. Tänk bara på att plattformen tar en viss serviceavgift. Det går inte heller att hyra ut en hyresrätt på det här sättet, utan du måste äga bostaden. Vem som helst kan bli värd genom Airbnb, men tänk på att ha rätt försäkringar på plats innan du får din första gäst.


Sälj produkter på Amazon

Har du lite mer tid att lägga på ett extrajobb kan du börja sälja produkter på Amazon. Att bygga och lansera en e-handelssida samt driva trafik till den tar lång tid. Plattformar som Amazon gör det mycket enklare att komma igång med försäljning eftersom det redan finns ett etablerat ramverk. Det går dessutom att förvara produkterna hos Amazon för att låta dem skickas ut direkt till kunden från varuhusets lager. En viss investering behövs för att köpa in det första lagret, men ett enklare företagslån från exempelvis likvid.se gör det till en smärtfri process. Spendera bara lite tid på att hitta rätt grossist och undersök produktens potential noggrant.


Erbjud olika tjänster

Om du har kunskaper inom en nisch som programmering, webbdesign eller skrivande kan du tjäna bra extrapengar på att jobba några timmar i veckan. Det brukar gå att hitta jobb inom den nya gig-ekonomin där man får betalt för att utföra enstaka uppgifter. Att skruva upp hyllor, klippa gräs eller göra andra händiga saker går också att få betalt för. Det finns massvis med olika plattformar för detta. Några timmar på helgen kan bli ett fint tillskott i kassan.

Lär ut dina kunskaper

Är du bra på matte, svenska eller kanske något mer specifikt som bokföring kan du tjäna lite extra på att lära ut det du kan. Det går till exempel att erbjuda läxhjälp lokalt, eller på nätet om du hellre vill det. Genom att dela med dig av din kunskap kan du enkelt tjäna några hundralappar extra. Sätt upp en annons på nätet eller i en lokaltidning för att se om det finns intresse.

Skapa en nätkurs

Det här knyter an med ämnet ovan, för om du har en särskild kunskap kan du skapa en digital kurs som du sedan säljer på nätet. Det finns lite olika plattformar där du kan lägga upp din kurs, som till exempel Udemy. Även om det krävs lite investering av tid kan det bli en fin passiv inkomst så småningom. Tänk bara på att du måste lära dig hur man gör en kurs från början till slut. Det finns en hel del bra resurser på nätet som lär ut hur man gör. En kurs i hur man investerar i aktier vore kanske intressant att skapa?


0
Kommentera gärna :)x
()
x