Varför hör vi ständigt om Morgan Stanley? Och hur kommer det sig att så få i Sverige, trots bolagets exponering i media, äger bolaget? Det här blir en kort analys om Morgan Stanley som enligt mig är en intressant utdelare just nu.

 

Kort info

Mitt mål var att bli miljonär. Med börsen, Lendifys (Lunar) samt Tessins hjälp så blev det här möjligt fortare än jag kunde ana. Jag kunde då välja att spendera miljonen men i stället valde jag att gå hela vägen mot ekonomisk frihet.

Att följa mig på Twitter eller Facebook är alltid uppskattat och är det bästa sättet att stödja bloggen. Vid 20k följare lovar jag något väldigt intressant 🙂 Tackar!

 

Morgan Stanley

Morgan Stanley är då ett finansbolag som erbjuder mängder med finansiella produkter och tjänster. Allt från regeringar och finansiella institutioner till privatpersoner tar dagligen del av det Morgan Stanley erbjuder.

Bolaget verkar inom 3 segment: Institutional Securities, Wealth Management, och Investment Management. Jag kommer inte gå igenom segmenten i just det här inlägget.

Anledningen att vi ser och hör namnet så mycket är troligtvis för att man är flitig på att sätta riktkurser på våra svenska bolag.  Nu senast höjde man riktkursen på SSAB från 90 till 92 kr.

Det intressanta är väl att enbart 300 kunder hos Avanza äger bolaget. Det kan jämföras med Investor B som idag har 317 000 ägare.

Morgan Stanley sägs vara den investmentbank som just nu erbjuder högst direktavkastning och som många ser som mest intressant inom den branschen. Och det är klart, aktien har precis som det mesta annat fallit en del som ni kan se:

Samtidigt som aktien fallit så kom bolaget precis ut med en glädjande nyhet att man höjer utdelningen med 11%. Tydligen utför Federal Reserve ett stresstest på bankerna och över 30 blev godkända i måndags, varpå vi såg utdelningshöjningar inte enbart från Morgan S utan även Bank of America.

Utdelningen höjs till $0.775 per aktie och per kvartal från $0,7.

Värt att nämna är att bolaget givetvis hade problem under finanskrisen men att man ändå lyckats betala utdelning konsekvent i 24 år. De senaste 5 åren har man dessutom lyckats höja utdelningen rejält.

Den största inkomstkällan för bolaget är då absolut kapitalförvaltningen och där har man lyckats väldigt bra. I maj tryckte man ut 6 nya ESG fonder. Dessutom var man först ut i 2021 och lanserade en krypto-ETF. Självklart är det som händer nu inte glädjande nyheter för just den ETF:en.

Helt klart finns det risk om/när vi går in i en recession och att då investeringsverksamheten kommer minska. Samtidigt har man väldigt god marginal och betalar väldigt liten del av av sin vinst till investerarna:

 

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x