“Het” köprek i Cloetta

Cloetta har aldrig varit hetare än i sommar. Tar du avstånd från aktien bör du åtminstone köpa dessa. Ytterligare en anledning till att jag fortsätter fylla på i bolaget.


När väl grillen tändes och köttet lades på kunde jag givetvis inte undgå att testa Cloettas nya och spännande grillbilar som ska vara Ahlgrens motsvarighet till grillade marshmallows.

Kan bara säga en sak…Wow! Vilken smakupplevelse. Det var nästan bättra än grillölen!

På något vis tog dessa sinnet mellan 2 fantastiska världar; en värld beståendes av god grillsmak och den andra världen av den allt för välkända bilsmaken. En kombination som fick tungan att slå knut på sig själv och ögonen att snurra runt.

Visste ni förresten att Ahlgrens godisfabrik år 1953 försökte tillverka sina egna marshmallows? Resultatet blev “tyvärr” inte vad man hade förväntat sig och formen såg mer ut som en konstig bil. Så var Ahlgrens bil uppfunnen…Sveriges mest sålda bil.

Valde att köpa på mig mycket aktier nu innan Cloetta köpte upp Candy King och självklart passar jag på att fylla på ytterligare nu innan försäljningssiffrorna visas för detta grillmästerverk.

 

 

 

13 thoughts on ““Het” köprek i Cloetta

 1. Intressant men är väldigt sur på Cloetta/Malaco för att de har dragit in de två enda godisar jag äter, Salta Björnar och Viva Lakrits Kristaller. Fy skäms Cloetta!!! Har inte lyckats hitta någon vettig ersättare, testade Haribos nappar men de smakade bläää. Käkade min första Salta Björn 1984 och har varit fast sen dess.
  Inga Cloetta-aktier här inte för Snålgrisen!

  1. HAHA det kanske är det värsta när ens favoriter försvinner 🙂
   Minns att Dr pepper försvann under en tidsepok men nu är den tack och lov tillbaka.
   Du får se till att klaga, vilket man aldrig har energi nog att göra ;D
   Lycka till framöver Snålgrisen. Vi hörs!
   //KTM

  1. Ja men det kan jag rekommendera 🙂 Barnen älskade det dessutom. Nu vet jag inte hur gammal din knatte är men det kanske blir en hit.
   Hoppas flytten går enligt planerna och bryt inte ryggen som jag höll på göra

  1. Det var något helt nytt faktiskt:)
   Funkar det verkligen? Nu måste jag testa det och funderar på hur denna explosion kommer att te sig.
   Tack för att du kommenterar och lycka till med bloggandet

 2. Har själv funderat på att ta in Cloetta i min portfölj. Har precis börjat med aktier så är väldigt grön på området. Men tror verkligen på dem, och det är ett företag som har funnits länge nu. Så inget “förhoppningsbolag”.
  Men tycker de känns lite “dyra” (eller ja, mycket känns dyrt nu…). Skulle vilja köpa in dem för 35 kr, men börjar tvivla att de kommer ner på den nivån… Verkligen beslutångest!
  Hur skulle du tänka? Skulle va kul att få lite andra perspektiv på mina tankar 🙂

  1. Hej!
   Jag skulle tänka som jag alltid gör när jag är sugen på ett bolag. Köp en bevakningspost och köp kontinuerligt, men köp ännu mer under tider när det går sämre 🙂
   Däremot är din egna analys den viktigaste.
   Kul att du kommenterar!

   1. Absolut så är mina egna analys det viktigaste! Men skönt att få andra perspektiv också 🙂 Så då kan jag “utvärdera” min analys. Har precis börjat och de flesta i min närhet är tyvärr ganska ointresserade av aktier..

    Skulle du vilja förklara med vad du menar med att köpa en bevakningspost? Köper du då en aktie i bolaget i den aktuella kursen och sen utvärderar? Eller har du aktien under bevakning (om du använder avanza dvs) och följer med dag för dag?

    Tack för svaret!

    1. Hej igen Spartipset!
     Att vänta på rätt lägen för aktier och pricka av bottnar och toppar har jag upplevt vara riktigt svårt. Om jag har en liten post i bolaget så har jag lättare att följa utvecklingen.

     Så gjorde jag exempelvis med Novo Nordisk. Jag köpte lite trots att aktien föll mycket efteråt. Det jag gjorde då var att hela tiden köpa på mig mer då jag upplevde att bolaget var lika som vid första köpet. Nu har aktien börjat gå upp igen så jag köper inte lika mycket längre, kanske 1 gång varannan månad.

Kommentera