Veckan har verkligen gått i en rejäl bana rakt upp och min totala avkastning exklusive utdelningar är nu uppe i 10.000 kr igen. Givetvis är det kul att det går bra, men det är också på sätt och vis tråkigt när allt blir dyrare.

Under påsken har jag ätit tonvis med godis. Cloetta har ju för en tid sedan köpt upp Karamellkungen och det blev en riktigt stor och saftig påse med Karamellkungens allra gottigaste som nu skapar oro i min hälsa och mage.

Det är väl bara påsk en gång per år antar jag…

Sambon gömde även ett påskägg åt mig och jag fick återigen känna glädjen av att leta efter detta, precis som man gjorde som barn. Det slog mig också att jag nog var bättre på leta efter ägg i mitt tidigare liv. För er som undrar hittade jag ägget i ett par otvättade byxor.


Röstningen

Om ni missade det hade jag under veckan en intressant röstning där ni kunde välja vilket av mina bolag ni skulle välja om ni blev tvungna att lyfta in alla era slantar i enbart ett bolag.

Riktigt kul att se att så många röstade och tänkte här presentera resultatet:

*Klicka för större bild*

Lite kuriosa är att sambon också röstade. Hon röstade på Cloetta för att hon tycker om godis… 🙂

Var det rätt bolag som vann?

 


 

Köpt /sålt under veckan

På senare tid har jag har passat på att köpa lite i bolag vars x-dag infallit, alltså den dag då bolaget handlas utan rätt till utdelning.

Har sett att kursen oftast faller tillika utdelningen per aktie och då tycker jag att det kan vara läge att snappa upp lite extra positioner, trots att man inte får någon utdelning från dessa i år.

Det här är bolag som jag kommer äga under många år och aktier jag köper till ett billigt pris nu kommer jag tacka mig själv för att jag köpta i framtiden. Det är i alla fall min filosofi 🙂

 


Utdelningar under veckan

Fast. Balder pref 125
Telia Company 85
Saltängen Property Invest 53,9
Skanska B 264
Cloetta B 150

 

Totalt denna vecka: 677,9 kr

 


 

Läsvärt bland andra bloggare

I vanlig ordning väljer jag att presentera lite läsvärt från andra bloggare.

Förhoppningen är att ni kan hitta någon ny spännande blogg att följa och att vi hjälps åt att sprida vår kunskap mellan varandra.

Tack till alla som kommenterat och läst Kronan till Miljonen under veckan. Nu tecknar vi av påsken och ser till att vecka 16 blir fylld av härligheter!

 

Slimis – skrev ett riktigt bra inlägg om avgifternas inverkan på pensionen.

Grazing lady – har gjort slag i saken och sålt 3 stora innehav för att få ner lånen. Smart drag enligt mig!

Sparo – tar upp intressant fakta om att många fortsätter med ett privat pensionsspar trots att rätten till avdrag slopats helt. Var rätt nyligen som jag själv tog slag i saken och gjorde något åt detta faktiskt.

Investacus skriver om det här med trender och hur vi kan rida på detta för en bättre framtida avkastning.

Petrusko – vad är egentligen ett bra liv för dig?

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x