Hej på er alla!

Hoppas att ni har morgonkaffet redo för här kommer veckans rapport från Kronan till Miljonen.

Under veckan har jag funderat rätt mycket på min riskspridning. Som många redan vet har jag rätt många bolag i min portfölj. Allt är givetvis relativt, tittar vi på Stefan, Krösus och Utdelningsstugan så ligger jag i underläge.

Enligt Avanza ser spridningen hos investerare ut såhär:

 

 

Men vad är egentligen det ultimata antalet bolag? Ja, enligt aktiespararna är det ju 10-15, vilket jag överstiger. Jag förstår att det kan bli svårt att slå Index* med allt för många bolag i portföljen då ens portfölj faktiskt blir ett genomsnitt.

Men, är det då ett kall för alla att slå index? Ja, för vissa är det så men själv bryr jag mig inte särskilt mycket. Ska fundera mer på frågan kommande vecka.

Huvudsaken är väl att man inte satsar på allt för få bolag då riskspridningen blir ett faktum. Då kan man i värsta fall bli lika besviken som Rudolf:

 

 

 


Mest besökta inlägg under veckan

Månadsrapport April

 


Läsvärt från bloggvärlden

Att välja lycka – skriver oftast om fantastiska recept som inte kostar skjortan. I veckan kom det ett recept på tryffel som ser sjukligt gott ut. Synd att man har den här eländiga dieten :/

Petrusko – skrev om ett bolag som ligger mig själv varmt om hjärtat, nämligen Investor.

Börsjägarcoachens portfölj tickar på och såhär gick det i april.

Miljonär innan 30 – är klar med sin bok och jag har köpt ett exemplar. Investera i kunskap är aldrig fel 🙂

Chansar mest – har också kommit ut med sin rapport för April och portföljen uppgår snart till 10 miljoner. Imponerande!

Frihetsmaskinen – förklarar varför ekonomisk frihet är att föredra.

Farbror fri – kommer ha en föreläsning nu på månad. Hade varit kalas att vara på och självklart ska du gå om du bor nära 😀

 


 

Köp/sälj

 

Som jag skrev i mitt inlägg tidigare i veckan blev det en rejäl post i Kopparbergs. Är otroligt underviktig i bolaget och då kursen fortsätter att inte överprestera känns det OK att öka nu.

Diös har utvecklats otroligt starkt sista månaden och som alltid funderar man varför man inte köpte mer tidigare 🙂 Direktavkastningen är idag 4,2%

 


Utdelningar

Atlas Copco B 54 kr
Diös Fastigheter 396 kr
Boston Pizza Royalties Income Fund 19 kr

 

Totalt för veckan: +469 kr

 


 

Tack för att ni läste rapporten. I nästa vecka ska jag redogöra vad jag tjänar som bloggare samt ifall man bör köpa eller hyra sin bostad.

 

*Aktieindex är ett index för att mäta utvecklingen av ett utvalt antal aktier. Man talar ofta om att börsen stiger eller sjunker, vad man egentligen menar är att ett visstindex stiger eller sjunker

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x