Igår var det party som stod på agendan! Befann mig ute i snödrivan 5 timmar med några barn och grävde en gigantisk snögrotta. Blev helt klart barn på nytt!

Jag vet att jag ordar mycket om att göra annorlunda och billiga saker för att förhöja livskvalitén, men det är bara för att jag tycker att det är så sant. Gårdagens nöje kostade 10 kr och var helt klart veckans höjdpunkt.

Minns att jag utan tvekan kunde spendera 1000 kr på en lördagskväll i mitt tidigare liv. Jag menar, bara mat, inträde på krogen och några öl drar lätt iväg. Jag menar absolut inte att man alltid bör undgå dessa nöjen, bara det att det finns alternativ.

De 10 kronor som spenderades igår var för de värmeljus som vi prydde grottan med.

Portföljutveckling

Ja, vad var det nu jag sa för ett par veckor sedan?
”Dåliga perioder följs alltid upp av positiva, det är bara en fråga om hur lång tid det tar”

Det enda som är tråkigt är att den här uppgången gärna hade fått vänta en eller två veckor till. Lönen trillar in nästa vecka och då hade det varit härligt att stå kvar på dagens nivåer, håller ni inte med?

Sitter och skrivet ett inlägg just nu kring det här med att ha en ”krigskassa”. Inlägget kommer senare under veckan.

Utdelningar

I veckan trillade det in utdelning från 2 amerikanska bolag:

Realty Income Corp  57 kr – 8 kr källskatt = 49 kr

Omega Healthcare Investors Inc  20 kr – 3 kr källskatt = 17 kr

Kom ihåg att du får tillbaka källskatten inom några år helt per automatik om du har dina utländska innehav på ett KF hos Avanza. Dock vill jag se till att räkna bort källskatten i min statistik.

Realty Income delat ut varje månad medan Omega Healthcare kör utdelning varje kvartal. Just Realty Income känns lockande att köpa nu och jag tänker mest troligt köpa mer på fredag.

Aktieköp

Jag tror det är första veckan på länge som jag inte köpt en enda aktie. Har kvar ca 400 kr i min svenska depå och 1000 kr i min utländska.

Finns dock mycket fina köplägen där ute och jag funderar på att mest troligt ta in Intrum i portföljen nu när aktiepriset sjunkit tillfälligt. Otroligt fint utdelningsbolag att äga över tid.

Veckans Twittrare

Veckans Twittrare och följ-rek blir FRIHETSMASKINEN

Frihetsmaskinen är i min ålderskrets och har kommit lite längre i sitt sparande. Maskinen har gjort det många av oss drömmer om, d.v.s. att gå ner till halvtid och får trots det ett arbetsliv som funkar fint.

Själv skulle jag idag ha svårt att gå ner till halvtid tror jag. I mitt jobb behöver du verkligen hänga med i vad som händer, och jag tror att det skulle vara en stress i sig att inte veta vad som hänt på en halv vecka.

Frihetsmaskinen driver en egen blogg som också är värd att följa.

Cheers mate!

Veckans Citat

{

”Det första vi vill lära oss är att jaga värdeskapare. På börsen. I samhället. I portföljen. I ditt liv. Du vill ha aktier du kan sova gott om natten med.”

-Marcus Hernhag

Citatet är hämtat ur Hernhags senaste bok: Hitta världens bästa aktier. En bok jag håller på läsa just nu och som är galet inspirerande på många sätt och vis.

Läsvärt från andra bloggar

Stefan Thelenius – skrev nyligen om tenbaggers, D.v.s. bolag som givit 10 gånger sitt ursprungliga värde. Den aktie jag har som är närmast den titeln är Paradox, men ännu är det långt kvar.

Pappa betalar? är en relativt ny bloggare som skrev intressant om H&M nyligen. Starkt att våga se lite positiva drag när bolaget blir allt mer och mer negativt trampad på.

Aktiepappa – sammanfattar också en del intressanta blogginlägg under veckan.

Spara klokt – skriver om Bravida Holdings. Kikar vi på Spara klokts köpstrategi påminner den mångt och mycket om min egna 🙂

Att välja lycka – tipsar som en riktigt spännande bok. Kanske inte direkt aktierelaterad, men du kanske kan dra lite paralleller i alla fall.

Sparpingvin – skriver om det här att spara sig till elände och ensamhet. Kanske lite som Joakim von Anka?

 

Tack för att du läser bloggen!
Hoppas du får en trevlig vecka och att ditt sparande fortsätter i rätt riktning. Själv fortsätter jag att tugga vidare på mitt miljonmål där jag snart uppnått 50% av resan.

Vill du stötta bloggen får du hemskt gärna följa mig på Twitter där jag snart har 3000 följare. Tack för att du läser!

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x