Under veckan har jag ägnat mig åt att roa sambo KTM’s syskonbarn. Med facit i handen inser jag hur mycket pengar det faktiskt kan kosta att vara förälder till 3 barn.

Vi tänkte förgylla barnens vardag lite extra och tog dem med på ett äventyr som de sent skulle glömma. Ett par timmar i en sån där ”hopp-värld” där du får studsa på studsmattor med risk att bryta både armar och ben.

780 kr flög iväg och då ska jag tillägga att barnen gärna hade velat fortsätta när vi var klara. Det är typ vad jag gör av med på 4 helger. 

Och ja, barn är bara barn en gång och man ska inte snåla där tycker jag. Däremot handlar det om att vara restriktiv kring dessa nöjen men jag inser att det är svårt när barnen så gärna vill. 

Nåväl. Till ni som har barn och lyckas spara en del av er lön säger jag bara:
”Hatten av till alla er!”

Portföljutveckling

Jag nämnde på Twitter i veckan att jag ”förlorat” en halv månadslön på enbart en vecka. Visst kan det för många kännas tungt men man bör alltid sätta extra vikt på ordet förlorat. Rent krasst så har du ju faktiskt bara förlorat pengar när du sålt med förlust.

Det är väl också det som är en fördel med utdelningsinvesteringar. Du behöver nödvändigtvis inte tänka att du måste sälja bolaget till en högre kurs än vad du köpte det till. Under resan kan du i stället behålla innehavet och bara casha in utdelningen. 

Om bolaget dessutom höjer utdelningen år efter år så säger det sig själv att kursen också borde stiga, allt annat lika.

Tänk exempelvis om Johnson & Johnson skulle ligga kvar på samma kurs som vid år 2000 men samtidigt höjt utdelningarna precis som man gjort nu fram till 2018. Då hade direktavkastningen varit över 10%, vilket känns lite orimligt.

Utdelningar

Trots att vi börjar närma oss slutet av året så har det ändå trillat in lite fina utdelningar nu under veckan. Som många vet har jag sålt en liten stek i Starbucks. Det här kommer resultera i mindre utdelning framöver.

 

Boston Pizza Royalties Income Fund 76
Starbucks Corp 121
Summa 197

 

Nu är det bara ett par veckor kvar av året men fortfarande finns det några utdelningar att plocka hem: 

  • Johnson & Johnson
  • K2A Pref
  • Realty Income
  • Skistar

Aktieköp

Det har blivit helt galet mycket köp under veckan. Sammanlagt har jag slängt in över 11.000 kr och i ärlighetens namn minns jag inte sist jag köpt för så mycket under en vecka.

Sitter just nu och kikar igenom mina transaktioner och jag tycks  ha köpt mest av detta:

  • Handelsbanken
  • Atlas Copco B
  • Holmen
  • Kinnevik

 

Veckans Twittrare

Här är 10årsplanen som är relativt ny på Twitter. Trots det har den här Twittraren hunnit bygga upp en blogg som hen uppdaterar frekvent och som innehåller mycket läsvärt.

Motiveringen till varför 10årsplanen får den här utmärkelsen är för alla de inspirerande tweets om just utdelningsinvesteringar som hen sprider. Dessutom har 10årsplanen gjort ett digert jobb genom att intervjua andra ”kändisar”, som bland annat jag själv.

Personlig, inspirerande och välkomnande, precis som en Twittrare ska vara.

Stort grattis!

Veckans Citat

{

Nobody buys a farm based on whether they think it’s going to rain next year. They buy it because they think it’s a good investment over 10 or 20 years

-Warren Buffett, om att tänka långsiktigt

Läsvärt från andra bloggar

Under veckan har det producerats många intressanta blogginlägg. Ett tema som jag märkt dykt upp på senare tid är ”Blev det fria livet som vi tänkt” där man diskuterar kring om allt sparande faktiskt var värt det fria livet som detta producerar.

Code and Craynos – gjorde nyligen en rejäl fondanalys till sin snart 1 åriga dotter. Tycker det fanns mycket läsvärt där.

 

Snålgrisen – har skrivit ett inlägg där transport diskuteras. Det här är en kostnad som väldigt många kan spara galet mycket på. Själv ser jag till att ta cykeln till jobbet trots regn och rusk.

 

z2036 – här är inlägget som beskriver hur Stefan hittat över 100 bolag som han nu har i portföljen.

Onkel Tom – tog beslutet att flytta ut till en gård med sin familj för att leva ett friare och enklare liv genom att göra sig av med mycket som faktiskt kostat pengar utan att skänka värde. Är det nu dags för ekorrhjulet igen efter detta?

Miljonär innan 30 – är en förebild för många bland oss. Men blev livet som fri verkligen så bra?

 

Aktiepappa – skriver om att förlora pengar på börsen och tar upp Starbreeze som ett exempel.

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x