Riktigt god söndagsmorgon på er alla läsare! Under så gott som alla veckor 2017 har jag lämnat en veckorapport där jag gör mitt utlåtande om börsen och mina tankar kring framtiden. Här får du dessutom läsa andra fina blogginlägg från övriga bloggare.

 

Veckans omröstning

Igår lade jag ut en Poll på Twitter där jag frågade lite kring hur ni vill ha länk-beteendet på bloggar (eller i allmänhet kanske). Ska den nya sidan öppnas i samma flik eller i en ny flik.

Resultatet blev intressant tycker jag. Sedan fick jag också kommentarer om att länkar som hör till den egna bloggen ska öppnas i samma flik medan externa länkar ska leda till en ny flik. Så kör bland annat Lundaluppen.

 

Portföljutveckling

Jämförelsen ovan är hur det gått på mitt ISK (där jag har mina svenska aktier) och mitt KF (utländska innehav). Som ni ser är det nästan 2000 kr ner på en vecka och helt klart står vi mitt i en tung period just nu. Tänker däremot inte så mycket på nedgången, för pengarna i min portfölj är egentligen inte pengar, i alla fall inte pengar som jag kommer att använda närmsta 10-20 åren.

Tror att vi nu har framför oss en julrush då börsen kommer vända upp igen. Historien har i alla fall pekat så. Däremot har jag ingen aning och hoppas att ingen köper aktier på min ”rekommendation”.

För att lyckas som investerare tror jag att du måste vara beredd att vara positiv i alla lägen; positiv när börsen surnar och givetvis positiv i bättre tider, vilket sker automatiskt. Kan du inte ta motgångar och kontrollera dina känslor är det en stor risk att ge sig ut i aktiemarknaden. Samtidigt är det kanske en ännu större risk att stå utanför…

 

Utdelningar

Maten till min portfölj stavas ”U T D E L N I N G A R” och är den absolut bästa strategin för att bygga en hållbar portfölj över tid (i alla fall enligt min mening).

Tyvärr har det inte kommit in någon utdelning på mitt konto i veckan men under november har hitintills 800 kr delats ut bland mina bolag.

Kvar att dela ut för i år är:

K2A Pref – december (delar ut kvartalsvis)

Realty Income Corp – decemer (delar ut varje månad)

Johnson & Johnson – december (delar ut kvartalsvis)

Starbucks – december (delar ut kvartalsvis)

 

Veckans tips

Ett bra sätt för mig att hänga med i vad som händer bland bolagen är att följa Finwire news. Alla inlägg skrivs dessutom på svenska.

Du kan fälja Finwire news på Twitter (är inte sponsrad)

 

Läsvärt från andra bloggare

Sparpingvin – skriver om fördelen med att öppna barnspar hos Swedbank

Petrusko – jämför ICA och Axfood

Frihetsmaskinen  – skrev ett fint inlägg om hur du räknar courtage hos Avanza. Hur mycket bör du egentligen handla för?

Snålgrisen – har uppnått 100.000 kr i utdelningar i år. Inte illa pinkat där inte. Stort grattis till allas vår gris!

Börsjägarcoachen – gjorde en ”kick-off” med sin fru. Tycker det verkar lite läskigt :/

Sparo – tipsar om hur du kan få tag i gratisgrejor. Gratis smakar alltid bäst! …eller oftast i alla fall.

Lundaluppen – har handlat BMW. Har aldrig ägt en bmw själv men bolaget tycker jag ser intressant ut.

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x