Under veckan har jag funderat lite kring mitt nya innehav i portföljen, Astra Zeneca. Nu i veckan delade bolaget ut pengar till aktieägarna och jag såg därigenom att det dragits en utländsk källskatt.

Vet att jag läst att bolaget har sin skattemässiga hemvist i UK och att det därigenom blir en källskatt på utdelningarna. Samtidigt har Hernhag ställt en fråga till Avanza så sent som i Mars i år och fått som svar:

”Det kommer inte längre att dras källskatt på utdelningar från Astra Zeneca.”

Då det verkar vara fler som funderat kring det här så har jag ställt en ny fråga till Avanza, men säker är det någon av er läsare som har korrekt information.


Trots alla oroligheter i omvärlden så har portföljen visat positiv trend under veckan. Samtidigt befinner sig många av mina innehav på attraktiva nivåer, vilket får mig att vilja köpa mer.

Kvar att handla för denna månad: 3100 kr

I övrigt har jag och sambon valt att ta en veckas välförtjänt semester på ett lite soligare ställe.

Utdelningarna jag fått i år täckte med råge in hotellkostnaden för en vecka. Självklart finansierar jag inte semestern med utdelningar utan dess återinvesteras, men ibland tycker jag att det är motiverande att tänka i liknande banor.

Har ägnat härliga soltimmar åt att läsa Herrhags nya bok. Redan nu kan jag säga att jag gillar den skarpt!

Köpt

Utdelningar

AstraZeneca – 29 kr

 

Tyvärr hinner jag inte med att ta upp intressanta blogginlägg som jag läst under veckan, men lovar att det kommer med i nästa veckorspport.

Ha en fantastisk fortsatt söndag!

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x