Målbild:

137.905 / 1.000.000 kr

[wppb progress=13.8 option=”blue candystripe” percent=inside]

Veckan som gått

Igår blev det dess värre ingen veckorapport då jag mådde så sjukt dåligt efter lördagens stora brakfest. Antar att någon av er också suttit i den här skiten. Man tänker att man aldrig mer ska dricka efter en sådan baksmälla, men sedan står man där som ett fån igen med flaskan i handen.

Vecka 49 har i alla fall varit en riktig kanonvecka på börsen. Oj vilken uppgång vi sett! Självklart kommer vi inte kunna se lyft som dessa alla veckor, men när det väl sker är det fantastiskt.

screenshot_1

Livet i övrigt har faktiskt varit rätt OK. Sjukt kallt har det varit så långkallingarna har åkt fram. Både jag och sambon är sugna på att dra en utlandstripp till något varmare ställe. Samtidigt håller vi på att spara pengar till en stor resa till Australien nästa jul, så vi får se hur det blir med den saken.

Köpt i veckan

Som jag nämnde föregående vecka har det inte blivit mycket köp nu när likviderna (pengar att handla för) börjar sina. Har varit väldigt trist då jag varit så sugen på att köpa mer i JnJ. Får finna mig i att man inte kan köpa allt man vill 🙂

screenshot_2

Kvar att handla för under December: 2 262 kr

 

Sålt i veckan

Har precis som många andra varit sugen på att sälja Telia nu när vi sett en positiv trend till kursen. Bestämde mig att inte sälja utan i alla fall vänta på årets första utdelning från bolaget 2017.

Blogginlägg jag läst

Sparo har skrivit ett mycket intressant inlägg om hur stor skillnad det kan var på arbetsplatser och om anställda väljer att ställa upp för bolaget.

Aktiepappa skriver om Edgeware och börsintroduktionen. Spännande men har själv valt att avstå.

Humankapitalisten – fick 5/10 rätt på fredagsquizen. Vad fick du? 🙂

Frihetsmaskinen – läs hur du kan tjäna aktier genom att byta aktietyp vid rätt tillfälle.

Grazing lady – har precis som Ktm fått utdelning från det fantastiska kaffe-bolaget

Utdelningsstugan – redogör vilka utdelningar som kommit in i stugvärmen under November

 

I köpfokus just nu

Om jag hade haft mer likvider hade jag inte tvekat att slänga in en stor slant i . Även preffar inom fastighet känns lockande då det blivit en stor rea på senare tid. Balder och Akelius känns mest lockande där.

balderlogoBolag logosjnjlogo

 

Tack till er

Har varit fantastiskt många som lagt ner tid på att kommentera den senaste tiden. Det här tycker jag är extremt roligt och försöker i den mån jag kan svara på allt så fort jag kan. Det är ni som läser bloggen gör att jag fortsätter skriva så varmt tack till er alla!

Ha nu en fantastiskt vecka! Inte så långt kvar till jul nu. Synd bara att ledigheten är riktigt kass i år men har i alla fall tagit initiativet att ta en veckas semester under mellandagarna.

0
Kommentera gärna :)x
()
x