Riktigt god söndagskväll på er läsare! Här kommer en liten försenat veckobrev som ni normalt sett är redo att läsa redan på morgonkvisten.

 

Veckan som gått

Dess värre blev det ett rejält magont i slutet på veckan då jag fick besked om att jag på sätt och vis blev tvungen att delta i en flyttstädning nu under helgen. Det hela slutade med att köra åtskilliga mig tur och retur och arbeta arslet av sig utan att tjäna en enda krona på kalaset. Känns lagom kul nu när det är söndag och batterierna är nere på 0 inför måndagen… Hoppas att ni har haft desto bättre helg 🙂

För att vara lite mer positiv kom Castellum med en kanonrapport med mycket gott i gottepåsen. Ta en titt i påsen i mitt inlägg om rapporten.

Till veckan på fredag kommer 2 av mina andra innehav med årsrapport:

  • Telia – om jag får våga gissa kommer rapporten inte direkt skina. Men vem vet? Den kanske överraskar?
  • Atlas Copco – här har jag tron att rapporten kommer se betydligt bättre ut. Har ju inte ägt bolaget så länge men kommer bli enormt intressant att läsa rapporten.

 

Börsveckan som gått har sett riktigt positiv ut med en större dipp 17:e januari. Jag vet inte, men överallt hör man hur analytiker menar att börsen kommer vandra neråt kommande 1-2 åren och att vi har sett toppen på hallonbakelsen.

För mig spelar det här ingen som helst roll. Kommer det en större dipp ser jag till att roffa åt mig ännu mer av smörgåsbordet för att sedan ligga på sofflocket och jäsa ett tag. Kanske får köpa en riktig ”jäsar-soffa” för utdelningarna? ^^

 

Köpt /sålt / utdelningar

Har varit en otroligt dålig vecka och har varken sålt, köpt eller fått några utdelningar 🙁

Veckan är väl att jämföra med den där julafton där man aldrig fick det man förväntade sig, inte så rolig med andra ord. Men nu till veckan trillar lönen in och då jäklar tror jag det kommer hända grejor! Lagom skönt till dess att alla rapporter seglar in dessutom.

 

Bloggare jag vill framhäva

Har tyvärr inte lagt så mycket tid på att läsa övriga blogginlägg från nära och kära bloggare då helgen blev som den blev, men här kommer några godbitar i alla fall 🙂

 

Krösus sork – skriver om vilka aktier hen köpt i veckan. AstraZeneca är ett bolag som jag funderat att införskaffa.

Framtida Frihet – trycker på vikten av att bland annat ha is i magen när siffrorna börjar visa rött. Håller med till 100%

Pengaregnet – har satt upp ett spännande utdelningsmål med brons, silver och guld nivå. Mycket kul achivement-system 🙂

Petrusko – länkade till en spännande video om ränta och ett av mina största innehav Castellum. Se denna!

Slimis – skriver också om bolaget AstraZeneca! Verkar hett för tillfället 🙂

Att välja lycka – sammanfattar risken med matsvinn och att slänga mat. Får en att inse hur mycket mat jag själv slänger.

 

Nästa vecka

Veckans största händelse kommer helt klart att bli #uppesittarkväll. Har ni missat mina tidigare deltagande i uppesittarkväll så kan ni välja att visa alla inlägg av mig i kategorin ute till höger.

För att förtydliga så är uppesittarkväll ingen kväll där vi blåser alla pengar vilt i bolag efter bolag utan snarare spekulerar kring vad man ska köpa i februari månad. Så tänker jag i all fall.

Riktigt god söndag på er i alla fall och hoppas att ni får en riktigt god natts sömn (det kommer i alla fall jag att få med tanke på all städning och min totalt slitna kropp) 🙂

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x