Pengarna från föregående lön har börjat sättas i rullning och det här är vad jag handlat under veckan…

Under veckan har en del fina ekonomiska bravader åstadkommits:

Jag har bytt oljefilter och olja på bilen utan verkstadshjälp. Trots att jag har en relativt ny bil från -06 så ser jag alltid till att göra på egen hand. Att låta verkstad göra de är inte bara dyrt utan de hittat ständigt andra saker som ”bör” bytas ut.

Sedan köpte vi en elektrisk grill på Facebook för 160 kr. Helt fantastiskt bra! Trodde köttet inte alls skulle bli bra men det blev det. Vad som kanske är det bästa är att vi får använda den på vår balkong också 🙂

 

Vad jag köpt

Tog i veckan in ett nytt innehav vid namn XACT OMXSB Utd. Har skrivit ett inlägg där jag förklarar mig men är fortfarande ett par detaljer kvar så jag väljer att publicera det imorgon.

Som ni ser kunde jag heller inte hålla fingrarna borta från syltburken. Det blev mer köp i H&M trots allt. Köp när det gör som ondast 🙂

Det intressanta beträffande H&M är att Börspodden delvis gjort ett köprek i aktien. Börspoddens senaste köprek i ett av mina innehav var Ericsson. Sedan dess har aktien tickat på uppåt.

Kvar att handla för: 16 498 kr

 

Utdelningar

Juni är en tunn utdelningsmånad för mig och i ärlighetens namn hade det varit kul med ett högutdelande innehav som delar ut under sommaren.

Tur är att jag har ett par utländska innehav som delar ut varje månad 🙂

Har däremot en hel del utdelningar från mina Svenska bolag att vänta i år.

Bloggen

Det här blev det mest lästa inlägget under veckan.

Så blir du miljonär – enligt Lyxfällan 

 

Läsvärt från andra bloggare

Pengaprinsessan – är bra på det jag inte är är bra på, nämligen att titta tillbaka på vilka utgifter man haft.

Sparo – gjorde ett liknande inlägg som mitt egna och skrev om folk som bränner av skatteåterbäringen utan att tänka sig för.

Petrusko – gör det enda rätta och återinvesterar skatteåterbäringen i dessa bolag.

Utdelningsseglaren – publicerade sina innehav i seglarportföljen som delar ut 250.000 kr per år! Riktigt intressant läsning.

Fröken Spara – har skrivit om vikten att verkligen sätta sig ner med sina barn och prata pengar, något som jag och min familj aldrig gjorde 🙁

Frihetsmaskinen – har gjort en intressant liknelse om att fortsätta tro på en hållbar relation trots att utomstående säger motsatsen, och att spara i aktier trots att många andra är skeptiska.

Snålgrisen – visar hur man kan använda statistik för att analysera sin blogg.

 

Nästa vecka

Nästa vecka blir det som vanligt fullt ös. Kommer försöka göra åtminstone 1 aktieköp per dag samtidigt som vi fortsätter att planera inför semestern.

Sommaren i Sverige är ju verkligen en tid där det är värt att unna sig och kanske lägga en slant extra på något roligt. Tänk däremot på att alla nöjen inte behöver kosta pengar ^^

Ha en fortsatt trevlig helg!

0
Kommentera gärna :)x
()
x