Vi befinner oss fortfarande i ett läge där du kan passa på att köpa aktier till riktigt fina priser som kommer gynna din portfölj om några år. Jag är en investerare som alltid investerar oavsett börsläge, men just nu så är det extra gott att skjuta in slantar till portföljen. Men, varför har jag inte sålt Castellum ännu?

Köpt i veckan

Bolag Total köpsumma
Cibus Nordic Real Estate        943 kr
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B        543 kr
Ework Group        586 kr
Investor B        572 kr
Intrum        483 kr
K2A Knaust & Andersson Pref        451 kr
EQT        520 kr
SkiStar B        598 kr
Castellum        558 kr
Kindred Group        521 kr
Diös Fastigheter        574 kr
Holmen B        408 kr
Tele2 B        553 kr
Corem Property Group D        528 kr
Samhällsbyggnadsbo. i Norden D        589 kr

 

Mycket av slantarna kommer från mitt eget sparande men jag har ändå sett fina utdelningar under november som hjälpt mig att avfyra några extra köp. Köpen är som du ser rätt blandade men i huvudsak är det ändå fastigheter som listan präglas av.

Månadens största köp

Över halvtid har gått av november och såhär ser mina samlade köp ut för månaden. Tänk på att det här är den totala köpsumman och flera mindre köp kan förekomma i ett och samma bolag. Jag handlar fortfarande för strax under 600 kr per köp.

 

Bolag Total köpsumma
Castellum    2 075 kr
Investor B    1 655 kr
Diös Fastigheter    1 634 kr
Cibus Nordic Real Estate    1 539 kr
EQT    1 388 kr
Tele2 B    1 101 kr
JM    1 020 kr
K2A Knaust & Andersson Pref       916 kr
SkiStar B       598 kr
Samhällsbyggnadsbo. i Norden D       589 kr
Ework Group       586 kr
Svolder B       583 kr
Latour B       563 kr
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B       543 kr
Corem Property Group D       528 kr
Kindred Group       521 kr
XACT Sverige       510 kr
Intrum       483 kr
Holmen B       408 kr

Dåre, varför fortsätter du handla Castellum?

 

Så till veckans stora fråga och jag har faktiskt fått en mailfråga kring varför jag ännu inte sålt Castellum.

Här vill jag först meddela att det var i början av månaden jag köpte mest Castellum och köpen har mer eller mindre avtagit nu. Men den stora frågan är väl varför jag sitter kvar med ett bolag som inte ger någon utdelning då jag är utdelningsinvesterare.

Kikar vi på mina bloggkollegor så har väldigt många sålt eller kapat av innehavet. I Petruskos senaste inlägg kan du läsa om att han kapat en del efter att ha ägt bolaget i 20 år(!!!!).

 

Därför gör vi olika

Nu är det inte enbart Petrusko som sålt men jag tar ändå upp honom i och med att han var en av de personer som förde mig själv in på börsen 2015. En helt fantastisk inspiratör som givit väldigt mycket men tagit otroligt lite.

Jag förstår helt klart varför många säljer och jag säger inte att det är en dum idé. Tvärt om, det kan kanske vara det bästa valet. Samtidigt måste jag gå till mig själv och det är något jag mer och mer börjat göra allt sedan pandemin.

Hade jag sålt månadsutdelaren Boston Pizza när de sänkte utdelningen så hade jag inte fått vara med på den fina återhämtningen som blivit sedan dess. I stället trotsade jag andra som sålde och köpte på mig fler aktier. Dessa ger idag en makalös utdelning till mig varje månad. Problemen där bestod av yttre faktorer och bolaget i sig gick inte på knäna även om de verkade i en fasansfull miljö.

Samma gäller Castellum. Visst har det varit lite oroligheter kring bolagets ledning men i grund och botten är det här ett bolag som funkar sjukt bra. Att nu Akelius blivit storägare kan bara vara bra i längden. Sedan har jag ännu inte förstått varför Castellum skulle ha det besvärligt. Enligt det jag skrev innan så tycker jag att läget skulle behöva bli mycket värre innan det ens är frågan om svettdroppar på pannan.

 

En annan anledning

Den största anledningen är troligtvis att jag inte är i behov av utdelningen idag för att få mat på bordet. Jag har mitt 8-timmars jobb som försörjer mig, frugan (föräldrapeng 2 dagar i veckan) och lilla junior KTM. Hade utdelningen varit en del av min lön så hade jag tänkt om, helt klart.

27
0
Kommentera gärna :)x
()
x