I slutet av 2019 var det första gången någonsin ett bolag i min portfölj gav mig en utdelning på över 1000 kr vid enskilt tillfälle. Den medaljen fick spelbolaget Kindred. Idag är det betydligt vanligare att utdelningar landar över tusenlappen och då även i bolag som delat upp sin utdelning.

Stora utdelningar i alla fall

Idag öppnade börsen med riktigt röda siffror och värdet sjönk med en månadslön på kort tid. Dessa svängningar är jag rätt van vid numer 😂

Trots hur kurserna rör sig kan vi alltid glädjas åt utdelningarna som sakta men säkert kommer oss tillhanda. Det är väl också detta som är charmen med att vara utdelningsinvesterare.

Kommande utdelningar i närtid:

X-dag Bolag Utdelning
23 sep Axfood 1 103 kr
24 sep Castellum 1 187 kr
24 sep TietoEVRY 544 kr
29 sep Corem Property D 775 kr
29 sep SBB D 488 kr

 

Notera att Axfood, Castellum och TietoEVRY delat upp sin utdelning vid 2 tillfällen. Totalt delar alltså Axfood och Castellum ut över 2000 kr till mig årligen från sin vinst.

 

Målet för 2021

I början av 2021 satte jag ett mål på 55 000 kr i totala utdelningar för året. Det var högt satt från föregående år, men då vet vi också hur 2020 såg ut rent utdelningsmässigt 😪

Såhär ser det ut idag med alla utdelningar jag hitintills erhållit:

Hitintills i år har jag fått 40 852 kr i utdelning

 

Först ser det ut som att det är väldigt långt kvar till utdelningsmålet men då ska vi komma ihåg att hösten har kommit att bli rätt utdelningstung här i Sverige. Anledningen är då att allt fler bolag valt att dela upp sin utdelning till 2 tillfällen. Vår och höst.

Om jag räknar samman de utdelningar som kommer trilla in nu i oktober, november och december ser det ut såhär:

Även preliminära utdelningar som återstår 2021 är inräknade

 

Röda siffror i tabellen innebär att utdelningen är beräknad och alltså inte ännu mig tillhanda

Några frågetecken och möjligheter 2021

Vi har också några frågetecken och möjlighet till extra slantar mot slutet av 2021.

Om 11 dagar får vi reda på vad Skistar kommer dela ut i december. Jag skulle bli mycket förvånad om man väljer att hålla tillbaka utdelningen även denna gång. Som mest har man delat ut 3,5 kr per aktie men då har vi sedan dess även haft en 2:1 split.

Det här blir minst sagt spännande 😎

 

Som jag skrev om tidigare har H&M uttryckt sig att sannolikheten till utdelning i år är mycket god. Vad det blir har bolaget inte kommunicerat men jag känner att det borde komma mer information mycket snart.

 

Nu har jag förvisso sålt stora delar av Swedbank men Handelsbanken har fortfarande en rätt viktig roll i portföljen.

Handelsbanken har 16,9 kr per aktie kvar för eventuell utdelning. Dock har banken ingen bestämd utdelningspolicy som säger hur stor del av vinsten man ska dela ut. Handelsbanken är å andra sidan inte främmande för extrautdelning.

Som högst tror analytikerna på 11,9 kr/aktie och som lägst 3,7 kr/aktie. Ett gigantiskt spann med andra ord. Snittprognosen landar på 6,7 kr/aktie. Räknat på dagens kurs skulle det innebära en ”extra” direktavkastning på 11,2%.

 

Det här är också mycket spännande. Vi har alltså sammanlagt 4 cliffhangers som jag inte tagit med i min utdelningsprognos men som kan bidra med positiva nyheter.

 

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x