Har tidigare enbart varit en läsare av den så kallade #uppesittarkväll men nu är det dags att själv vara med på resan. För er som är nya till aktievärlden är alltså uppesittarkväll ett initiativ från Unga Aktiesparare där vi intressenter sitter uppe och väntar på att lönen ska trilla in på kontot för att sedan flytta över pengarna till valfri nätmäklare och sedan börja handlandet. Det vi kan läsa på uppesittarkväll varierar från gång till gång men oftast handlar det om potentiella köp för månaden.

Vad jag ännu inte riktigt förstått är om alla köper sina aktier direkt eller om de flesta håller på slantarna till rätt läge under månaden. Antar att det är lite både och men för en långsiktig investerare ser jag inte hur det kan spela någon större roll. Själv kommer jag köpa lite direkt för att sedan ligga likvid och vänta på eventuella köptillfällen 🙂

Resultat sparande denna månad:  
12.389 kr


Potentiella Köp:  

Akelius Residential Pref

Skanska B

Cloetta B

Fast. Balder pref


Väljer dessa bolag då det är innehav som jag för närvarande har rätt liten andel i men som jag även tycker visat mycket kvalité och som jag är beredd att äga livet ut. Kommer troligtvis bli fler bolag beroende på hur månaden ter sig, men detta är prio ett.

Nytt för denna månad är att du kan följa Nicklas och Philip live via denna länk

0
Kommentera gärna :)x
()
x