Nordic Lenders är en sida där du enkelt och bekvämt kan jämföra lån och räntor utan avgift mellan en väldigt stor mängd långivare. Att bli medveten om vad du har för ränta och hur du kan sänka den är det första steget till ett rikare liv.

 

Ta aldrig lån i onödan

Jag har många gånger i min blogg ordat om att det inte är smart att ta lån till fel ändamål.

Vad som är fel ändamål är givetvis svårt att säga men en klassiker är att ta dyra lån för att betala av sina räkningar. Det här är ett återkommande tema hos Lyxfällan och något som är vanligare än vad vi tror, bara det att människor aldrig talar om det för att de skäms och vill dölja sina problem.

Däremot finns det många som vid 40 års åldern tar lån utanför sin bank för att t.ex. renovera sin bostad. Det här är bland annat vanligt i lite mindre orter där bopriserna inte skenat. Då kan det vara svårt att få extra lån via sin banken.

En renovering av bostaden behöver inte vara helt fel ur ett ekonomiskt perspektiv men sedan finns det också många som tar lån för att fixa akuta problem med t.ex. sin bostad. Att ha en buffert på ca 3 månadsinkomster är kanske bland det viktigaste för att ha en livlina, men det är nog viktigt att inse att många inte kommit till den här insikten ännu och att lån kanske är en nödvändigt åtgärd.

 

Jämför alltid lån

Det största problemet du kan göra är givetvis att hoppa på första bästa lånet utan att se dig omkring. Många tar första långivaren utan att jämföra räntorna och villkor; mest p.g.a. ren lathet eller för att pengarna känns lockande att få i handen direkt.

Tack vare smidiga jämförelsesiter slipper du nu ringa runt och kika vart den billigaste räntan finns. Samtidigt rekommenderar jag givetvis att du hör av dig till de din långivare och förhandla ytterligare. Du vinner sällan något på att var lat. Ett litet telefonsamtal kan göra stor skillnad.

Du kan alltid börja med att kika på vad du själv har för ränta på dina lån och om du skulle tjäna på ett ”ihopbakslån”. Nordic Lenders hjälper dig med detta via deras smidiga site.

Via Nordiclenders.com låneapp kan du enkelt hitta lån utan UC genom att dra i reglagen och se vilka som kan erbjuder förmånligast avtal för dig. Kanske kan du säga upp dina 3 lån med högre ränta och sedan ta ett lån med lägre ränta för att få mer pengar över till din penga-maskin?