Det finns ett par kids i min släkt, barn som precis som en själv blev överlyckliga när julafton sakta drog sig närmare och paketen samlades kring granen. Självklart önskar sig barnen hårda paket. Helst ska det väl vara ett PS4 eller varför inte en Vive? Klandrar ingen… var nämligen på exakt samma vis när jag var barn. Minns känslan när vi barn fick ett Nintendo 8-bitars i ett fint inslaget paket. Det var magi och ingenting annat.

Nu börjar det talas om att man ska ge aktier i julklapp i stället. Mycket frågor rör sig om hur man gör det på bästa vis. Vad gör man om barnet inte redan har en depå? Vilket bolag ska man köpa? Vilken kontotyp ska det ligga i?

Ursäkta om jag säger det men jag har svårt att se mig själv ge aktier till andras barn i julklapp. Då skulle jag i sådana fall köpa något annat samtidigt men det blir då lätt mycket pengar för varje barn. Familjen som jag rör mig i ser verkligen aktier som pokerspel och skulle nog tycka att det var bättre att ge sedlar i stället för aktier.

Däremot så inser jag nu när jag satt mig in i denna värld att man hade blivit överlycklig idag om vuxna sparat pengar till en på det här viset. Vilken dröm! Ett Nintendo kanske var roligt när man väl fick det, men vad ger det för värde idag (nu var Nintendo ett dåligt exempel då spelen inte tappat särskilt mycket i värde genom åren)?

Samtidigt känns det konstigt att se julen framför sig när barnen öppnar paket som innehåller aktier. ”Det här var inge roligt!”, kanske de tänker?

Vore kul att höra om någon annan tänkt i dessa banor. Kanske är aktiehandel mer etablerat i era familjer 🙂

0
Kommentera gärna :)x
()
x