Många har uppmärksammat att jag kanske inte har det så himla roligt för tillfället. Jag har också fått kärlek på Twitter, vilket jag uppskattar vansinnigt mycket. Här tänkte jag säga det lilla jag faktiskt kan säga om min nuvarande situation.

Det finns många fördelar med att vara anonym bloggare men så finns det också en nackdel. Den nackdelen är att jag inte kan berätta allt för mycket om mig själv eller delge exakt information kring händelser i mitt privata liv.

Å andra sidan är det här en blogg om utdelningsinvesteringar och inte en dagbok om mitt liv. Ibland dyker det däremot upp inlägg som jag lägger i kategorin Livet i övrigt, och som det låter handlar det här om just mitt liv.

 

Detta har hänt

Jag kan inte säga exakt vad som hänt men familjen mer än att vi befunnit oss på sjukhus i två månader. Det är inte jag som är dålig utan en nära person. I samband med allt det här har jag även blivit sjukskriven, och visst upplever jag den lägre inkomsten från allt detta.

Bloggen har alltid varit ett sätt för mig att avlasta mitt huvud och göra något kreativt…något roligt. Det här är också numer det enda jag gör utöver att vara med i den vård som pågår.

Så mina dagar spenderas på sjukhuset helt enkelt.

 

Pengar. Inget värde här inne

Enligt en studie från 2010 gör pengar inte dig lyckligare efter $75.000, alltså strax under 700 000 kr. Men enligt en ny studie visar det ändå sig att pengar påverkar dig positivt även efter $80.000.

För mig har pengarna i portföljen inneburit en rätt hygglig mängd lycka. Däremot är det inte pengarna i sig som gjort mig lycklig, eller vad jag kunnat köpa för dem. Snarare är det målet jag alltid strävat efter som gjort mig lyckligare. Det har givit mig en större mening att kliva upp på morgonen helt enkelt.

Här innanför sjukhusets väggar så inser jag däremot att 2 miljoner inte kan väga upp den oro, sorg och frustration jag känner. Det hade inte spelat någon roll om jag haft 6 eller 10 miljoner gissar jag.

Men det här är väl också beviset på att familjen kommer först och pengarna därefter kan jag tänka mig. Det är bara först nu jag får det helt bevisat för mig.

 

Visst är det så att pengarna ändå har hjälpt

En sak ska däremot min spar-resa ha en klapp på axeln för. Genom åren har jag byggt upp en högre och högre sparkvot som nu under sjukhusvistelsen raderats ut rätt saftigt.

Visst, det har inte enbart med min sjukhusvistelse att göra, men det har inte direkt blivit billigare för mig att bo såhär. Jag kan inte laga den mat jag vill, det blir dyr parkering, hyran måste fortfarande betalas inklusive vårdboende etc.

 

MEN! Om vi då tänker omvänt, alltså att jag tidigare skulle gått från en lönecheck till nästa och haft 0% i sparkvot. Då hade jag inte enbart haft de problem jag har idag utan även ekonomiska problem.

Jag kan tänka mig att det finns många där det här är ett faktum. Om du lever tillsammans med en annan och bägge tvingas leva på ganska långt under sin ordinarie inkomst. Att då ha en pressad ekonomi sedan innan lämnar inget utrymme.

En god sparkvot som du håller över tid gör att du har marginal när väl saker skiter sig. Lite som en buffert, fast kanske du inte ens behöver använda denna buffert.

 

Summering

Det här var tyvärr det jag kan delge just nu. Troligtvis dröjer det inte länge innan jag är tillbaka till ett normalt liv igen, även om det idag känns rätt långt bort.

Mina dryga 2 miljoner gör mig inte lyckligare men mitt liv hade varit bra mycket värre om jag tvingats oroa mig om ekonomin i den här situationen.

 

Off topic. Skänk en gåva i december

Först och främst. Det här är Inget sponsrat innehåll

Jag blev kontaktad av Daniel på https://geeffektivt.se/. December månad är nämligen den månad då flest väljer att donera till välgörenhet. Det förvånar mig lite. Själv trodde jag att december var den månad då ingen i princip hade några pengar över med tanke på högtiderna vi står inför.

Hela idén är att maximera värdet av donationer och göra så att varenda krona räknas. Jag blev i ärlighetens namn lite rädd när jag såg rapporten som Daniel skickade där man visar hur effektiv och ineffektiv en donation tyvärr kan vara. Skillnaden var förvånansvärd.

Jag har i alla fall tänkt ge någon hundralapp i donation. Även om det inte gör mina kvadratmeter här på sjukhuset större så gör det det ändå.

Som sagt är det här inget sponsrat innehåll utan jag ville helt enkelt bara hjälpa till att nå ut.

Ta hand om er där ute!

33
0
Kommentera gärna :)x
()
x