Nu är snart vår resa till barndomshemmet slut och det är dags att börja resan hem. Borta bra men hemma bäst är väl det som kan sammanfatta resan bäst.

Oftast är det inte allt för roligt att göra en sån här resa längre. Det blir oftast en hel del jobb och självklart ställer man upp för föräldrar som inte längre klarar av det som ska klaras av.

Nu var det deklarationen som var huvudfokus.

 

Ska jag vara ärlig är jag otroligt dåligt kring allt som rör deklaration. Tror anledningen är att man helt enkelt tidigare inte tagit sig tid till att lära sig det helt enkelt, och det straffar en nu. När deklarationen kommit har jag ögnat igenom den med ett ”Aha…” och sedan trycker jag på skicka in.

Av någon konstig anledning har morsan fått en stor restskatt på nära 15.000 kr. Det var för mig väldigt märkligt då mamma är nybliven pensionär och enbart har en knaper pension att leva på.

 

Ringde upp Skatteverket för att fråga. Fick först prata med en med väldigt dålig svenska som jag knappt förstod och som hela tiden ledde mitt ämne in på något annat, så jag ringde en andra gång. Då fick jag prata med en herre med betydligt sämre svenska. Efter det gav jag upp…

Tydligen har Swedbank där mamma haft ett privat pensionsspar inte dragit någon skatt alls, vilket är den huvudsakliga anledningen till restskatten.

Ni som följt mig vet att de inte är första gången jag klagat på Swedbank…

 

Hur kan det vara så att de inte dragit någon skatt? Är det något man ska upplysa om själv?

Ska i alla fall ta och ringa så att de börjar dra skatt men om någon har en upplysning om detta får ni gärna kommentera 🙂

 

När det kommer till pension och att inte få tillräckligt med kronor på kontot i ålderns höst så gäller det att hålla tungan rätt i mun. Har sett att mina föräldrar fått dålig pension trots att ha jobbat hela sitt liv med en medellön. En som fortsätter planera väl inför pensionen är Vill ha allt.

 

Trevlig valborg på er!

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x