Jag antar att ni säkert är många som är nyfikna att få höra hur det är att leva med KTM och min syn på aktier.

Man skulle kanske kunna tro att många av våra samtal kretsar kring just aktiesparande, men så är inte fallet. Jag tror KTM ganska fort insåg att just aktiesparande inte var något för mig. Kanske just därför har han valt att låta mig gå min egen väg och inte försöka övertala mig att börja investera.

Jag förstår att det säkert låter konstigt för er som håller på med aktier, men jag tycker det är väldigt läskigt faktiskt. Tanken på att man kan förlora mycket och fort. Nu tänker ni säkert att efter en nergång kommer alltid en uppgång. Fast kan man verkligen veta det, till 100%?

Min enda insyn i aktierna är via denna blogg, vilket ger mig en stor insikt i och för sig. Det är mycket jag inte förstår, men försöker läsa och sätta mig in lite grann i alla fall. Det jobbigaste är när KTM lägger upp och visar hur många procent aktierna minskat under en vecka och bredvid står det hur mycket det innebär i pengar. Då får jag en klump i magen. Fast samtidigt ser jag hur mycket han får i utdelningar, som inte jag får.

Mina pengar genererar inte alls något i princip, vi har pratat många gånger att kanske starta ett fondsparande till mig, bättre än att låta pengarna ligga och gro på ett sparkonto med 0% avkastning.

Jag har växt upp med en pappa som satte alla kulor i en säck, så att säga. Han köpte en hel del Teliaaktier som efter ett tag kraschade rejält, då köpte han ännu fler. Ska jag vara ärlig har jag ingen aning om hur det gick för dom där aktierna, men han brukar ofta muttra när han pratar om dom där aktierna som förlorade så mycket värde. Huruvida han fortfarande äger dessa aktier eller inte det låter jag vara osagt.

Jag önskar det fanns en garanti när man sparar i aktier att man aldrig förlorar pengarna som man investerat, men jag förstår att om sådant vore fallet skulle varenda människa spara i aktier. Jag förstår även om man bara sätter in sig mer i ämnet känns det mycket mer säkert än vad det känns för mig som är så pass okunnig inom området.

Så det återstår att se vad som händer i framtiden om även jag kommer börja investera, vem vet?!

PS: Det är fritt fram att ställa frågor till mig om ni vill 🙂 Om allt mellan himmel och jord.

23
0
Kommentera gärna :)x
()
x