När vi var barn levde vi oftast för nuet. Vi levde för glädje och vi levde för att varje minut är unik och värdefull. Med åren förlorar vi oftast det här sättet att se på livet. Vi vaknar upp på måndag med känslan av att göra saker vi måste göra och livet i sig har förvandlats till ett enda stort ekorrhjul där vi snurrar på. Är det verkligen tänk att det är så du ska leva?

Fick höra något skrämmande tidigare på mitt jobb av en kollega som sa:

”Jaha, då går man snart i pension. Det är märkligt så fort tiden gått. Bara fortare och fortare. Nu ska det i alla fall bli skönt med pension och slippa gå upp på mornarna”

Å andra sidan hör man kända profiler, exempelvis Micke Syding (för övrigt drivaren av 25 minuter som jag listat bland en av mina poddar) som säger att 2016 varit rekordlångt och att det känts längre än något annat år när han blickar tillbaka.

Just det här med jobbet är intressant. Även fast jag har ett mycket varierande jobb så blir det någon form av rullband i slutändan trots allt, dagarna och veckorna sveper ihop med varandra. Vi går upp, äter frukost, går till jobbet samma tid, äter lunch o.s.v.

Jag tog avstampet och startade Kronan till Miljonen av 2 skäl:

  • Öka mina förutsättningar för att bygga en ekonomisk stabil grund för framtiden genom att få lära mig mer och skriva om aktiesparande
  • Få något totalt annorlunda att göra och något som driver min passion framåt

Visst, bloggen tar upp mycket tid men det är samtidigt som också hjälper andra vars mål kanske liknar mitt. När jag hjälper andra så blir jag lycklig och med lycka och förändringar kommer tid.

Ni som valt att spara har tagit ett enormt kliv till att lägga mycket robusta stenar till er framtid. Oavsett om ert sparande går ut på att få en liten extra guldkant till pensionen eller om det går ut på att sluta jobba tidigare så är det fenomenalt – ni har oavsett gjort det viktiga och aktiva valet.

Själv har jag bestämt mig för att jag vill använda min tid för det jag tycker är viktigt. För att göra det behöver jag skaffa tillräckligt stora passiva inkomster för att inte bli lidande av att gå ner i arbetstid eller för att ta för stor risk. Utdelningsportföljen är ett steg till att uppnå detta.

Låter du livet segla förbi? Stanna upp och tänk ifall svaret är ja. Om det är det, se då till att få passion för det du gör och gör saker med glädje, för tiden här kommer du aldrig att få tillbaka.

 

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x