Tro mig om ni vill, men ibland ser jag ut såhär på måndag morgon när klockan ringer…

 

Jag ska inte sticka det under stolen, vissa dagar vill man bara vara ledig. Det finns de som påstår sig aldrig känt något vemod att gå upp till jobbet utan snarare känt ”NU JÄVLAR KÖR VI!!”. Visst kan det vara så, men tycker själv det känns lite osannolikt.

Det här är inlägget om hur du kan vara ledig oftare med hjälp av en simpel tärning.

 

När jag väl kommer på jobbet så känns det oftast bra men det är just känslan att ta sig dit som är problematisk. Att stiga upp på morgonen och börja stega inuti det s.k. ekorrhjulet tycker jag är allt ifrån bekvämt. Ibland drömmer jag att jag är ledig, fast jag inte är det…

Häromdagen kom jag på en rätt rolig grej som jag drog för sambon…ett typ av spel skulle man kunna säga. Jag kallar det för ledighetsspelet. Helt genialiskt enligt mig!


Tänk dig att du varje kväll innan du ska stiga upp och jobba morgonen därpå kastar en vanlig tärning. Om ni är 2 i hushållet turas ni om att kasta. Så mannen i huset kastar första kvällen och sedan frun och så itererar ni på det viset (eller mannen först och sedan mannen eller kvinnan först och sedan kvinnan om ni lever ett sådant förhållande).

Varje gång ni får en 6:a så är ni lediga morgonen därpå!

Jajemen, ni hörde rätt! Lediga dagen därpå. Fri att kunna göra vad ni vill och bestämma er tid precis som ni vill.

Om ni inte jobbar helg så slår ni inte dessa dagar utan är automatiskt lediga givetvis.

Det här kan tyckas som en sjuk idé men tycker den ändå vore rätt kul att testa framöver. För det behöver jag däremot utvidga min passiva inkomst, för vem vet hur många 6:or man kan få i rad? 🙂

Det fina är att man i längden ändå kommer jobba rätt mycket statistiskt sett och få in en hygglig inkomst men samtidigt ha den där lilla godbiten när man går och lägger sig – blir det en 6:a ikväll? Man kanske blir ledig?

Skulle det här funka i praktiken?

 

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x