Visst är det ändå så att vi som lever i den här kretsen med sparande och investeringar borde vara proffs på Monopol? Vi borde veta hur vi använder pengarna på rätt sätt helt enkelt. Nåväl, det stämmer i alla fall inte in på mig. Ni har nog aldrig mött någon sämre Monopolspelare än mig.

*Det här blir ett litet inlägg inom kategorin Livet i övrigt, vilket innebär att det inte handlar så mycket om börsen och investeringar*

Det är faktiskt helt galet att Monopol uppfanns redan 1903 då Lizzie Maggie utvecklade föregångaren som hette ”The Landlord’s Game”. Hon tog kontakt med en spelutvecklare vid namn Parker Brothers som tackade nej och sa att det inte var någon bra idé… Well?

Igår var det i alla fall dags för en runda Monopol. Spelet har utvecklats mycket sedan 1903 och  nu finn det till och med en Zelda variant som blivit populär bland gamers som jag själv.

 

Dock så hatar jag Monopol på många sätt och vis. Jag tror det är oron över hur jag kommer att känna om jag hamnar långt efter som skrämmer mig, jag är helt enkelt en dålig förlorare. För vi vet ju alla att den som det går bra för i början av Monopol går det också bra för fortsatt. True story.

Antagligen har jag fel taktik då jag sitter och samlar på mina pengar allt för länge. Folk köper hej vilt men jag är nog lite mer restriktiv till mitt konsumerande, det gäller ju att hålla sparkvoten hög liksom. Mest troligt en väl det en skada från börsvärlden.

Det slutade med att jag fick rejält pisk och blev bankrutt snabbare än någon annan. Troligtvis har jag otur med tärningen, och tur är väl det för annars hade jag kanske varit spelberoende idag.

Men sedan funderar jag om det faktiskt finns någon taktik med Monopol. Går det verkligen att bli bättre eller är allt bara tur? Jag tror då att det mesta är tur. Jag menar, hamnar du i fängelse i början så hinner ju alla andra köpa upp de finaste gatorna och då är din enda framtid att besöka dessa och betala det som kostar med glad min.

Näe, jag har nog aldrig förstått Monopol och kommer nog aldrig göra det. Jag fortsätter nog min karriär på börsen i stället, där har det gått bättre.

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x