Ok, jag inser att rubriken kanske antyder om större spektakel än vad som faktiskt inträffat. Men faktum är att jag har syndat, men däremot ångrar jag ingenting.

Det började redan igår kväll när jag tog cykeln till en fest i närheten. Jag låste cykeln lite sådär slarvigt som jag alltid brukar göra – d.v.s. enbart bakhjulet. Det har straffat sig tidigare och jag förstår inte varför jag aldrig lär mig av min lathet.

När jag sedan kom ut var cykeln borta. Försökte söka i närområdet men den fanns helt enkelt inte. Det var mörkt så jag tänkte att jag går tillbaka imorgon när det är ljusare men efter att på morgonen sökt förgäves insåg jag det tråkiga som hänt – min cykeln var stulen.

Så går det när man ska köra #sparadkrona och ta cykeln. Vem orkar ens stjäla cyklar en lördagsnatt?

Till råga på allt såg jag på Facebook att någon annan fått sin cykel stulen i samma område under natten. Någon typ av liga, tänkte jag?

När jag och sambo KTM var ute senare och spatserade i det fina vädret höll jag ett observerande öga runt om för kanske…bara kanske… skulle jag få syn på min cykel.

Och där! Precis bredvid en bostad inte långt ifrån där vi bor stod den. Det gick inte att ta fel. Den spruckna baklyktan. Den lilla bucklan på stänkskärmen. Det lite trasiga styret. Allt stämde. Till och med den lilla klisterlapp jag satt dit fanns kvar.

Vad ska vi göra nu då? Funderade sambo KTM.

Själv funderade jag inte. Jag gick fram till bostaden och kände på handbromsen som jag visste inte fungerade. Även handbromsen var ur funktion, obviously. Sedan tog jag den. Snabb, lätt och brutalt då den inte ens var låst. Mitt är mitt och måtte gudarna straffa de som rör mina grejor!

I efterhand funderar jag på om det jag gjorde faktiskt var rätt.

  • Hade det funnits bättre alternativ?
  • Var cykeln som jag fick stulen i natt redan såld till någon stackare som nu är ute och letar i sinne efter sitt nya förvärv?
  • Skulle jag knackat på och ställa personen till rätta?
  • …kanske ge hen en örfil och berätta att man inte stjäl cyklar i Sverige?
  • Hade jag då fått en kula i skallen?
  • Och kanske viktigast av allt: Vart var mitt lås?

Ja, som ni hör var frågorna många. Men jag tänkte inte så mycket utan bara grep till handling. Kanske var det rätta att ringa polisen? Men vad skulle de göra?

Skulle vara intressant att höra om ni skulle bete er likadant som jag gjorde eller om ni skulle gjort annorlunda?

17
0
Kommentera gärna :)x
()
x