Tycker att man allt som ofta hör hur äldre blir av med sina surt förvärvade slantar som de genom livet harvat och slitit för. Är det inte rån så är det på andra vis som de blivit bedragna eller scamade. Det här skär givetvis som en kniv genom ens hjärta när man hör, men igår förstod jag hur lätt det faktiskt kan vara.

Skulle ta ut lite pengar till en fest (händer inte ofta att jag går till bankomaten). Det var en före mig i kön så jag ställde mig bakom. Då kom en gubbe som långt passerat sina bästa år och ställde sig bredvid mig.

”Kan du hjälpa mig med den här, jag tycker det är svårt…” sa han.

Snäll som man är sa jag givetvis ’Självklart’ och lät herren gå före mig i kön. Tänkte direkt att jag inte ska stå så nära när han knapprar in koden; det kändes på något vis obekvämt. Däremot blev jag direkt indragen då han sträckte mig kortet och med hög röst uttalade sin fulla kod till mig…

Kändes konstigt men satte in kortet och knapprade in siffrorna X X X X som han gett mig. Det stämde!

”Hur mycket vill du ta ut?” frågade jag

”Jaaa…bara 3000” fick jag till svars.

”Bara 3000?!”, tänkte jag och knapprade in siffrorna.

”Jag skrivet ut ett kvitto till dig också” sa jag, men fick inget svar.

Pengarna kom ut och mannen tog sitt kort och pengarna och gick. Ett par ögonblick senare när han hade vänt sig om och börjat gå kom kvittot ut. Tog det och kunde inte undgå att slänga en glimt på det fetstilta saldot (det skedde omedvetet). Där fanns nästan 30.000 kr!

Helt galet. Hade det varit fel person han bett om hjälp så hade det kunna slutat olyckligt för gubbens pension. Nu var det dock inte det och allt gick bra 🙂 Dock blir man skrämd när man tänker på hur oförsiktiga äldre ibland kan vara.

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x