Jag är bara less, men kanske mest besviken på vissa i mänskligheten. Därför väljer jag att skriva av mig i kategorin Livet i Övrigt, en kategori som inte alls handlar om aktier.

Sist jag fick något stulet var nog när jag pluggade på universitet för 10 år sedan. Två cyklar inom loppet av ett år. En cykel återfanns. Allt sedan dess har jag varit lyckligt omedveten om tjuvarnas närvaro. Händelsen som skedde nyligen får dock mig att fundera hur det verkligen står till i hjärnan på vissa individer.

Statistiken kring stölder verkar peka i lite olika riktningar. Vad jag läst så har fickstölder minskat men samtidigt sker någon sorts ökning när det kommer till stölder på byggarbetsplatser. Där verkar det vara stora problem.

 

Jag själv blev av med en av familjens mest använda prylar när vi var på badhuset nyligen. Prylen kallas Tushbaby och är en enormt smidig produkt till alla oss som hatar trassel med bärselar (ej sponsrad).

Enormt skön och komfortabel. Barnen håller sig lugna på den och man har alltid en hand som man kan göra annat med. Lättsam av- och pålastning. 10 av 10 i betyg utan att tveka. Enda nackdelen är väl priset som är minst 1000 kr exklusive frakt. Det tråkiga är att jag sällan ser dessa begagnade på marknaden. Alla har kanske inte förstått fördelen ännu.

Det räckte med att jag hängde av den på vagnen för sedan gå på toaletten och byta på minstingen. När jag kom ut hängde den inte där längre. Klantigt att inte låsa in den i skåpet, jag vet.

Att man stjäl cyklar och liknande ting kan jag förstå. Det finns en stor marknad, och ibland kan lata människor behöva ta sig från punkt A till punkt B snabbt. Att stjäla den här typen av grej förstår jag verkligen inte.

Är det då någon annan förälder som tyckt den sett väldigt användarvänlig ut när jag använde den och tänkte ”Åh, en sådan måste jag ha direkt!”. Ska man då med gott samvete kunna gå runt med sitt egna barn på den utan att känna någon typ av skam? Ja, kanske…

Alternativ två är då ifall någon faktiskt vet att de är dyra och snor den därigenom. Bägge alternativen känns något långsökta.

 

Det enda jag faktiskt känner mig positiv över är att det blev jag som den stals ifrån och inte någon stackars ensamstående mamma eller pappa som försöker få ekonomin att snurra. Utdelningen från portföljen kan göra så att jag kan köpa en sån här nästan var tredje dag året runt.

Att stjäla barnvagnar samt annat som används till och för barn kommer jag aldrig fatta. Annat förstår jag alltid kommer vara ett problem. Det får mig att inse vilket galet samhälle vi faktiskt lever i.

PS: ingen av personalen på badhuset hade hittat åt den dagen efter.

 

20
0
Kommentera gärna :)x
()
x