Har under senaste veckan blivit terroriserad av Postkodlotteriet som ringer i tid och otid. Antingen ringer de när jag sitter och äter eller så ringer de när jag är inne på ett möte. Nu gick det lite för långt.

Jag vill börja med att nämna att jag själv varit säljare i många år. Har stor erfarenhet vilket slit säljare lägger ner och att det behövs ett hårt psyke för att lyckas riktigt bra. Det lustiga är att jag tjänade mer som säljare än vad jag gör idag, men hade jag fortsatt i det tempot hade jag förmodligen blivit begravd innan 40, snarare än pensionär innan 40.

Nåväl, nu verkar det som att Postkodlotteriet skruvat upp ringfrekvensen rejält då jag fått galet många samtal senaste månaden. Har även tackat nej en gång och sagt att jag gärna blir miljonär på annat vis. Det verkar inte ha hjälpt utan bolaget vill fortfarande att jag ska testa på deras lotter. Allt verkar så enkelt och smidigt; och vem vill inte bli snuskigt rik?

 

Igår fick jag prata med en riktigt ihärdig säljare som lät mitt nej gå genom ena örat till det andra, utan att analysera det vidare mycket…

Då tänkte jag att han skulle få sig sin pratstund trots allt och bestämde mig för att låta grymt intresserad och låta han tugga vidare.

Nu var det tydligen någon ”grannyra” som gjorde att hela kvarteret skulle vinna.

Är jag garanterad vinst? – frågade jag

…(paus)… ja i princip… – svarade personen i anda änden

Inte konstigt att alla köper lotter när man är garanterad vinst! Hur bra som helst? Varför sparar jag ens i aktier? Det är ju bara att köpa lotter!

 

Sedan började jag fråga frågor som:

  • Är bolag börsnoterat?
  • Vad omsätter ni?
  • Hur ser ägarbilden ut?
  • Om jag är garanterad vinst, och inte vinner något… vinner jag något då?

Kan väl säga att jag hörde att det var frågor som personen inte behöver svara på dagligen precis.

Samtalet gick i alla fall vidare och jag höll ändå god ton. Sedan sa jag att jag inte kunde köpa något av honom. Han frågade varför och jag gav då svaret att jag är spelberoende. Även det svaret kastade han i soporna och fortsatte mala om det han malt med mig 3-4 gånger tidigare.

 

Sedan frågade jag honom ifall han var sugen på att veta hur man blir miljonär på riktigt?

Av någon anledning blev han här intresserad av vad jag hade att säga för en gångs skull och frågade hur man bar sig åt. Svarade kort och gott att jag driver en blogg i syfte om att lära andra ta bättre ekonomiska val och genom långsiktigt ägande i aktier bli rik.

Ha nej nej! Det där med aktier funkar inte. DU! Jag köpte bitcoin hära och blev av med fett mycket alltså och gick ur och nu är det värt ännu mindre!. Nä aldrig igen där! Men lyssna. Här kan du bli väldigt rik och inte låta dina grannar bli rika utan dig.

Jag insåg väl där och då att jag nog omöjligt kan hjälpa alla till att fatta rätt ekonomiska beslut.

Kanske var jag dum att inte gå med ändå? Det verkar ju lottas ut en hel del cyklar som allmänheten tycker om:

5
0
Kommentera gärna :)x
()
x